DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Az Euforia volt Kiss Norbi kedvence az Egri Borszalonon, ahol barátaival lazított

Borszalonba látogatott a magyar kamionversenyző, de hamarosan komolyabb feladata is lesz ennél.

Az egri Juhász Testvérek Pincészetének prémium terméke, a Juhász Euforia Dry Pezsgője volt Kiss Norbi kedvence a Broadway Monkey-ban rendezett Egri Borszalonon, ahol alapítványa, a Macskaárvaház önkénteseivel, valamint barátaival, Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével, Kapin Ricsivel, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetőjével és Hajdú Tamás mester kutyakiképzővel, a rendőrség kutyás szolgálatának szakmai irányítójával lazított, kihasználva az időt Kamion Európa-bajnoki versenyszezonjának vége, és a hamarosan kezdődő Kamion Szimulátor Európa-najnokság között.

"Juhász Ádám már az érkezésünkkor megkínált egy pohár "Euforiával", amit kortyolva valóban különleges, kellemes érzés tölti el az embert, különösen egy olyan szép helyen, mint a Broadway Monkey, ráadásul jó barátok társaságában" - fogalmazott az ötszörös Európa-bajnok autóversenyző, aki a szervezők meghívására látogatott el ismét a Borszalonba. 

Norbi hozzátette: készítettek is egy közös fotót Juhász Ádám borásszal, akinek könnyű szénsavas rozéja után, Eufória nevű pezsgője szintén a magyar pilóta kedvenc listájára került. 

borszalon 1



Norbi Eger mellett működő alapítványának, a Macskaárvaháznak egyébként hamarosan a Szurkolók az állatokért mozgalommal közösen, a könnyed borkóstolásnál komolyabb feladata is lesz Egerben. 

A két állatvédő szervezet a jövő évi választásokon induló összes polgármesterjelölten szeretne konzultálni - szigorúan politikamentesen - az állatvédelemről. 

2024 elejétől április 22-ig, a Föld Napjáig, személyes állatvédelmi konzultációra hívja a Macskaárvaház Alapítvány és a Szurkolók az állatokért mozgalom Eger összes polgármesterjelöltjét, legyenek pártok, civilszervezetek által delegált jelöltek, vagy egyéni jelöltként indulók. 

- Az elmúlt közel öt esztendőben Egerben sajnos az álltvédelemben szinte semmifajta előrelépés nem történt. Ennek számos oka, és sok felelőse van, de mi nem ezt szeretnénk firtatni, hanem inkább arra törekszünk, hogy a következő önkormányzati ciklus állatvédelmi szempontból ne teljen tétlenséggel - fogalmazott Kapin Ricsi a Szurkolók és Bóday Pál a Macskaárvaház Alapítvány  képviselője, akik a NOÉ Állatotthon szakmai partnereiként dolgoznak az állatvédelemért. 

A két civilszervezet vezetőjétől megtudtuk: felhívásukat, amelyben megjelölik azokat az általuk "állatvédelmi minimum követelményeknek" tekintett ügyeket, amelyekről egyeztetni szeretnének a jelöltekkel, eljuttatják minden választási részvételi szándékával nyilvánosság elé lépő egri polgármester jelölthöz, azt kérve, hogy ezekről egy személyes konzultáció keretében tárgyaljanak. 

- Minden jelöltek igyekszünk megkeresni, de természetesen annak is nagyon örülünk, ha esetleg maguk a polgármesterjelöltek jelzik nálunk nyitottságukat a párbeszédre a következő 5 esztendőre általunk felvázolt egri állatvédelmi minimál programról - fogalmaztak az állatvédő civilek, hozzátéve: a polgármester jelöltekkel folytatott megbeszélések eredményét - nyitottság esetén - a jelöltel közösen szeretnék a nyilvánossággal ismertetni. 

Ugyanakkor azt is elmondták: azoknak a jelölteknek a nevét is nyilvánosságra hozzák, akik esetleg elzárkóznak egy ilyen állatvédelmi civil konzultációtól, de bíznak benne, hogy ilyen, polgármesterségért indul jelölt 2024-ben nem lesz Egerben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: