DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Egyéb

Mindennek legyen meg a helye a konyhában!

Amikor felújítjuk a konyhát, vagy éppen építkezünk, és eljutottunk a konyha berendezéséhez, a legnagyobb körültekintéssel kell eljárnunk. Alaposan át kell gondolnunk, mi hova kerül majd. A legegyszerűbb, ha készen vásárolunk egy konyhablokkot. Ennek előnyeiről szól cikkünk.

Konyhablokk? A legpraktikusabb megoldás!

Te is szeretnél egy olyan konyhát, amelyben öröm dolgozni? Ahol gyorsan és egyszerűen elkészíthetők a finom fogások, mert minden kézre áll? Nos, akkor a legjobban jársz, ha a szakemberek által tervezett kialakítást választod!

A Homelux webáruház konyhablokkjai között érdemes elsősorban szétnézned, hiszen itt többféle verzióval is találkozhatsz, így biztosan megleled azt, amelyik a te konyhádba ideális. Színben és méretben, sőt kialakítás tekintetében is vannak további választási lehetőségek egy-egy modell esetén, így vedd szemügyre alaposan a termékeket!

Az árakat tekintve pedig azonnal látni fogod: sokkal észszerűbb megoldás egy komplett konyhablokkot választani, mint minden egyes elemet asztalossal elkészíttetni. Nem kell sokáig hezitálni, pár napon belül meg is érkezik a bútor, összeszerelni pedig igazán könnyű.



Mire gondolj a tervezéskor?

Mielőtt kialakítod a konyhát, tervezd meg, mi hova kerül. Már most megmondjuk, biztosan kevés lesz a hely, így jobb előre gondolkodni, és minden szabad felületet kihasználni. A falra is kerülhetnek polcok, szekrények, de a konyhafalra is tehetsz akasztókat a merőkanalaknak például.

Gondold át azt is, mit hol fogsz tárolni. Sokan alakítanak ki L vagy U alakú konyhát, ha nagyobb a tér. Ilyenkor a sarki elemekbe olyan dolgokat érdemes tenni, amelyek ritkábban kellenek. Meg tudja akasztani a főzés menetét, ha nem tudod, mi hol található, vagy túl magasan, túl alacsonyan van valami.

A fiókokban egymástól elkülönítve tárold az evőeszközöket, egy másik fiókban az egyéb kellékeket a főzéshez. Ne keveredjen el semmi, mert később időt vesztesz azzal, ha rossz helyre pakoltál.

A konyhapulton kapnak majd helyet a kisgépek is, ezekhez az aljzatokat is úgy alakítsd ki, hogy majd a kábelek ne legyenek útban, és lehetőleg hosszabbítót se kelljen használnod.

A gépek helye

A kész konyhablokkokat a Homeluxnál úgy tervezték meg, hogy abban helye van a nagyobb gépeknek, konyhai eszközöknek. Például a Yorki 270 beépíthető konyhablokk esetében a sütőnek, a mikrohullámú sütőnek is hagytak ki egy részt, de ha ezeket máshová tennéd, az sem gond. Ez a konyhaszekrény is háromféleképpen összeszerelhető: nagyon praktikus!

Ne feledkezz el a szagelszívóról sem! A gáztűzhely fölé ezt a szerkezetet is be kell építeni, hiszen nem mindig csak mézeskalács készül a konyhában.

A mosogatótálcának is megvan az előre kialakított helye a konyhablokkban, de ez sem jár a termék mellé. Érdemes ezt is a fent említett webáruházban megrendelni, ahogy a csaptelepet is.

Akkor döntesz helyesen, ha igyekszel mindent egy helyről beszerezni, hiszen így a szállítás is kedvezőbb áron lesz, és az elemek passzolni fognak egymáshoz. A Homeluxban mindent megtalálsz az ideális konyhához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: