DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 20. szombat
Egyéb

Milyen állásoldalon érdemes hirdetni 2023-ban?

Az állásoldalak száma ma már nagyon sokra tehető, így elsőre elég nehéz lehet közülük választani. Vannak ingyenes, illetve fizetős lehetőségek is arra, hogy eljuttassuk a munkavállalókhoz az ajánlatainkat.

De aki egy kicsit mélyebben beleássa magát a témába, az hamar át fogja látni, hogy a portálok egy töredéke alkalmas arra, hogy megfelelően célzottan eljussanak az üzeneteink oda, ahova valóban szánjuk.

Miért egy online állásoldalon kezdjünk hirdetni?

2023-ban már rengeteg lehetőségünk van arra, hogy eljuttassuk az állásajánlatainkat a munkavállalókhoz. Azonban, ha jobban belegondolunk, akkor mi lesz az a csatorna, amit mindenki azonnal meg fog nézni, ha munkát keres? Az internet!

Hogy miért? Mert gyorsan és egyszerűen elérhető, csak elővesszük a telefonunkat és a keresőbe beírjuk, hogy mit szeretnénk. Épp ezért vannak ma már teljes portálhálózatok, mint amilyet az itnav is üzemeltet: http://itnav.hu/allasoldalak/. Az ilyen felületek épp ott jelennek meg, ahol kell, a munkavállalók keresési listájának élén.

Melyik a legjobb állásoldal?

Vannak szebb és gyorsabb felületek is, mégsem elsősorban ezek alapján döntenek az emberek, hanem az lesz a döntő, hogy melyiket dobja ki az első helyek valamelyikén a kereső.

De hogyan lehet ennyire előre kerülni a listán? Elsősorban azzal, hogy az oldal pont arra ad megoldást, amire keresnek. És mire keres egy pécsi munkavállaló? Pécsi állásokra! És egy békéscsabai? Békéscsabai állásokra! Ennek megfelelően előkelő helyen fognak szerepelni azok a portálok, melyek ezen szóösszetételből (város neve + az állás szó) határozták meg a nevüket.

httpsitnav.hu - 2023 október - Cikk1Emellett fontos az is, hogy minőségi, hasznos blogcikkekkel segítsék az munkavállalókat, ugyanis már csak emiatt is visszatérnek az oldalra, így könnyebben megtalálják a friss ajánlatokat is.

Az extrák

Munkákat kínálni bárki tud, de az extrák teszik igazán vonzóvá az állásoldalakat. Ebbe beletartozik a már említett blogolás is, de emellett egy saját applikáció is ilyen lehet. Eléggé el vagyunk kényelmesedve, így könnyebben fogunk egy appot megnyitni, mint a böngészőbe beírni az oldal nevét, esetleg a keresőben rákeresni.

A vállalkozások számára pedig ilyen lehet a kiváló support, egy profi ügyfélkapcsolati menedzser. De az is, hogy saját programozókkal rendelkezik a cég, mert így mindenre gyorsan tudnak reagálni. Legyen az csak egy hiba vagy akár egy komolyabb jogszabályi vagy egyéb iparági változás.

És akkor még ott vannak a hirdetési lehetőségek. Ezek fogják biztosítani azt, hogy garantáltan az elsők között kerüljön szem elé az ajánlatunk a munkavállalók számára. Az oldalon is előre tudjuk így rangsorolni az állásainkat.

A közösségi média felületeken is kaphatunk kiemelt posztokat. Azoknál az oldalaknál, ahol szegmentált hírlevélküldés is van, ott közvetlenül azoknak az elektronikus postaládájában landolhat az ajánlatunk, akik az adott terület iránt érdeklődnek.

Meg kell keresni azokat a portálokat, melyek megfelelnek a fentieknek, ott garantált lesz a siker.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: