DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Macska kaparófa, a cicás otthon nélkülözhetetlen kelléke

Bármennyire is imádjuk kedvencünket, ha azt látjuk, hogy a vadiúj szőnyegen és a nemrég megvásárolt kanapén koptatja karmait, egy pillanatra még a lélegzetünk is elakadhat.

Szerencsére van rá mód, hogy mindenki nyerjen, a cicánk is boldogan játszhasson, eközben bútoraink is épen, kifogástalan állapotban maradjanak.

Milyen bútorok és kiegészítők javasoltak?

A Grandopet.hu macska kaparófa választékából különböző modelleket is elérhetünk, falra rögzíthetőt, oszlopos kialakításút, szőnyeget, illetve multifunkciós bútort is, amely szintén tartalmaz kaparófelületet. Számos különleges bútordarab beszerezhető kedvencünk örömére, például bújókával, labdával ellátott emeletes erődítmény is. 

Az sem probléma, ha kevesebb területtel rendelkezünk, ez esetben a falra szerelhető bútorok jelenthetik az ideális opciót, így lehetőségünk nyílik helytakarékosan biztosítani az optimális körülményt. Láthatjuk, hogy megannyi mód létezik, hogy egy kis játszós-pihenős sarkot kialakítsunk kedvencünk számára. 

grandopet.hu - 2023 október - LinkMarketing - 8



Amennyiben több helyiséget is berendeznénk neki, javasolt különböző bútorokat is elhelyezni: egy komplex macskaerődítményt a nappaliba, egy fali kaparót a folyosóra, egy oszlopos és labdás változatot a hálóba. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne tegyük túl közel a mi bútorainkhoz, mivel így könnyen lehet, hogy elcsábul, és öt perc múlva azon folytatja a karmolászást. 

A legfontosabb feladatunk

Mivel bundás kis barátunk a természetben is koptatná karmait, ezt az ösztönös viselkedést nem lehet, és nem is szabad korlátozni, viszont nem hagyhatjuk, hogy minden héten a fotelünk lássa kárát. Ebből kifolyólag, ha gondosan felszerelkezünk a neki szánt kiegészítőkkel, bútorokkal, akkor megóvhatjuk otthonunkat, miközben cicánkat is boldoggá tehetjük. 

Az ideális környezet megteremtése a mi feladatunk, minél optimálisabb légkört teremtünk számára, annál elégedettebb, kiegyensúlyozottabb lesz. Igazodjunk az életkorához, jelleméhez is, ha tehát még kölyköt nevelünk, készüljünk fel arra, hogy sokkal játékosabb és aktívabb, amihez különféle eszközöket, interaktív bútorokat célszerű biztosítani. Azokban az órákban is gondoskodnunk kell róla, amikor dolgozunk. Ezt megtehetjük oly módon, hogy berendezünk neki egy szobát, vagy lekerítünk egy cicabirodalmat, amelyet megtöltünk izgalmas kellékekkel. 

A kaparófa nem csupán “bútordarab”

Valójában multifunkciós eszközökről beszélünk, ugyanis teret engednek a játéknak, az önfeledt mozgásnak, az aktív cicaéletnek, ugyanakkor ha emeletes változatot is beszerzünk, akkor még a pihenésnek is. 

Érdemes begyűjtenünk a legoptimálisabb kellékeket, hogy mindketten elégedettek lehessünk. Szőrmókunknak is vidáman, szinte korlátok nélkül telhessenek a napjai, melyet persze mi is megérzünk a színesebb, bolondozósabb hétköznapok által.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: