DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Készíts egyedi vászonképeket a mesterséges intelligencia segítségével!

Otthonunkban arra törekedünk, hogy különleges környezetet teremtsünk. Ehhez olyan lakásdekorációs elemekre is szükség van, amelyekkel egyedi hangulatot alakíthatunk ki.

Mi lenne, ha a mesterséges intelligenciát használnánk fel erre a célra? A következő cikkben most egy kicsit körbejárjuk a témát és bebizonyítjuk, hogy 2023-ban mindez nem is áll olyan távol a művészettől. 

Minden, amit a mesterséges intelligenciáról tudni kell…

A mesterséges intelligencia sokkal több, mint egy jól összehangolt számítógépes rendszer, hiszen ezek a fejlesztések képesek algoritmusok és statisztikai modellek alkalmazásával döntéseket hozni és elénk tárni elképzeléseinket. Mit szólnál, ha azt mondanám hogy ebből egy vászonkép is születhet? A vaszonkep.hu galériájában tulajdonképpen sokféle ötlet vár ránk, ha mi nem feltétlenül szeretnénk kipróbálni, mit tud az AI. De most tisztázzuk pontosan, miről is van itt szó. 

vaszonkep.hu - 2023 október - LinkMarketing - 1



Röviden és tömören, olyan feladatokat láthatnak el ezek a rendszerek, amelyek emberi intelligenciát igényelnek. Az AI művészete már könnyen elérhető; lényegében óriási mennyiségű adattal dolgozik és ily módon képes megalkotni egy képet. Ezt pedig saját kreativitása alapján hozza létre, arról nem is beszélve, hogy rengeteg ilyen “saját alkotást” tárol az adatbázisában. Úgy kell ezt elképzelni, mint egy kollektív művészi tudatot, ami a világ összes művéből dolgozott. 

Hogyan próbálhatjuk ki?

Többféle alkalmazás áll a rendelkezésünkre, ha ki szeretnénk próbálni, hogy mit tud az AI. A Midjourney például ebben segít nekünk. Ezenfelül sok más eszközzel is adhatunk feladatokat a mesterséges intelligenciának; ilyen például a Nightcafe, a Dall-E 2, a Jasper vagy a DreamStudio is. 

Számos szakmában jól kiaknázhatók az ilyen appok által nyújtott előnyök, ezért a grafikusok, a designerek, a díszlettervezők és a filmesek egyaránt előszeretettel tesztelgetik a tudását. 

Szerencsére mi magunk is kreálhatunk a segítségével különleges alkotásokat, amelyeket aztán kitehetünk a falra is. 

Miből készíthetünk vászonképet?

Ötleteinknek csak a képzeletünk szab határt. Az alkalmazásba angolul kell beírni a gondolatainkat, s egy enter után láthatjuk is az eredményt. Érdemes azt beírni, ami nekünk tetszik, ami közel áll a stílusunkhoz. Legyen szó állatról, hobbiról, városról, helyről stb. Ráadásul, az AI-nek köszönhetően, egyedi alkotások birtokába juthatunk. 

A vászonképgyártók kínálata szintén elég széles. Választhatunk egydarabos, többrészes vagy akár montázs vászonképeket is. Bátran finomíthatunk a képeken, ám ezt a szakemberekre is bízhatjuk. 

Sosem gondoltuk volna, hogy egy napon a mesterséges intelligencia majd kreatívabb lesz nálunk, de ennek a korszaknak is elérkezett az ideje. Te is szívesen készítenél vászonképet, de unod már a hagyományos kompozíciókat? Akkor kérd az AI segítségét!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: