DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Petra kiütéses győzelmet aratott Cervignanóban az RC Arenában

Bokszhasonlattal élve kiütéses győzelmet aratott az olaszországi Cervignanóban az RC Arenában rendezett nemzetközi versenyen 1:10-es on road elektromos túraautó junior kategóriában Rosinszky Petra.

Az Orosháza Városi Modellező és Sportklub egyik legfiatalabb, 12 éves versenyzője száraz és esős futamon egyaránt diadalmaskodott: olyan versenyzőt utasítva maga mögé, aki többéves pályaismerettel rendelkeznek.

Petra a pénteki több mint nyolcszáz kilométeres utazást követően az egész szombati szabadedzésnapot kihasználta arra, hogy megismerje a rendkívül technikás pálya kanyarkombinációit és ideális íveit. Ebben edzője, a Magyarország egyik legjobb felnőtt pilótájaként számontartott RC on road versenyző Rosinszky Norbert mellett segítségére volt Gilyén Krisztián, szimulátorcsapat Európa-bajnok, a virtuális Audi TT Kupa nyílt nemzetközi bajnokság 9. helyezettje, aki múlt évben Kiss Norbi csapattársaként aratott győzelmet a digitális Kamion-Eb-n.



A Friuli kisvárosban tartott vasárnapi futamok között volt olyan, ahol Petra  mindenkit lekörözött és sem esőben, sem száraz pályán nem talált legyőzőre.

A rangos nemzetközi verseny díjátadóján megjelent Giovanni di Meglio korábbi karatebajnok, Cervignano város sportért felelős tanácsnoka, aki külön köszöntötte a városba látogató kimagasló tehetségű fiatal magyar RC autómodell versenyzőt, Rosinszky Petrát.

Petra édesapjának, Rosinszky Norbertnek viszont  inkább csak lánya sikere miatt volt oka örülni Cervignanóban: a rutinos versenyzőt mind túraautóban, mind pedig az RC on road modellautózás egyik királykategóriájának számító  RC Formula1-ben technikai hibák bosszantották és hátráltatták. Volt olyan futama, ahol dobogós helyről kényszerült kiszállni szíjhajtásszakadás miatt.

„Petra ígéretes tehetség, győzelme azt bizonyítja, hogy nem voltak hiábavalók erőfeszítéseink a hazai utánpótlás-nevelésben" – fogalmazott a fiatal orosházi versenyző győzelmének hírére Fally György sokszoros magyar bajnok RC-modellautó versenyző, a Magyar Modellező Szövetség korábbi RC autós szakág elnöke, aki a Can-Am hazai forgalmazója a Jet Power Hungary Kft. mellett. A szövetség vezetőivel együtt segített Petrának abban, hogy jó hírét vihesse a magyar RC-modell sportnak Olaszországban.

A két fiatal, állatvédő autósport tehetség, a Petrának a helyszínen szurkoló 11 éves Gilyén Krisztián és a 12 esztendős Rosinszky Petra a versenyhétvége végén, hazaindulásuk előtt,  a helyi Burger Kingben vegán és plant based burgerrel ünnepelték az olaszok versenyzőktől is gratulációt kiváltó különleges győzelmet, és állateledel adományt helyeztek el a Cervignanói Állatmenhely gyűjtődobozában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: