DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek
Egyéb

A műfű alkalmazása közterületeken

A műfű közületi felhasználása talán furcsán hangozhat, azonban egyáltalán nem lehetetlen. Sőt, sokkal barátságosabb megjelenést biztosíthat az adott helynek, térnek. Ugyanakkor a magasabb forgalmú felületekre kifejezetten erre a célra kifejlesztett típus szükséges.

Ha közületi felhasználás a cél, abban az esetben érdemes a Műfű Shop műfű kínálatát átböngészni, illetve a szakemberek segítségét kérni. A Holland és Belga műfű rendkívül nagy népszerűségnek örvend, hiszen igazán minőségi termékek. Természetesen a közületi felhasználásnak nincs ellenérve megfelelően kivitelezve minőségi termékekkel.

Mikor lehet jó alternatíva a műfűtelepítés?

A műfű számtalan esetben kiváló opció lehet. Például, ha a természetes pázsit valamilyen okból kifolyólag nem marad életben az adott területen. Ilyen ok lehet a kedvezőtlen természeti adottság, illetve hogy a természetes fű életben tartása rendkívül magas költségekkel jár.

Szintén jó döntés a műfű, ha gyorsan telepíthető burkolatra van szükség, amely a kültéri viszontagságoknak hosszú éveken keresztül képes ellenállni. A puha, rugalmas felületen kellemes érzés közlekedni, de akár leülni, lefeküdni a fűbe és nem utolsósorban gyönyörködni benne. Sőt, akár egyedi dizájn kialakítására is van lehetőség, ha a nem mindennapi megoldásokat kedveli. Az elhasználódott burkolat felújítására is tökéletesen alkalmas.A műfű közületi felhasználásának előnyei

Számos előnye lehet, ha a műfűtelepítés mellett dönt. Például az alábbiak:

- Egy olyan dekoratív zöld felület hozható létre, mely élethű és természetes megjelenéssel rendelkezik.

- A komfortos, ellenálló, valamint rugalmas szálstruktúra biztosítja a hosszú élettartamot, mely típustól függően akár 10-15 év is lehet. Igen, még kültéren is.

- A műfű egyik legnagyobb előnye a széles körű felhasználhatóság. Akár sportpályák fedésére, akár relaxációs szobákban ideális választás. Ráadásul kedvező áron lehet telepíteni.

Mire kell ügyelni a műfű közületi felhasználása során?

A közületi felhasználás jellemzően nagy forgalommal jár együtt, ezért a műfű kiválasztása során a tartósságot kell szem előtt tartani. Erre a célra leginkább a rugalmasabb, sűrűbb és vastagabb szálstruktúrával rendelkező típusok felelnek meg a leginkább.

Ha mindenáron ragaszkodik a komforthoz, illetve a puha szálakhoz, akkor fontos, hogy legalább a sűrűségből ne adjunk alább. A hosszabb élettartam érdekében az UV garanciával rendelkező műfűveket érdemes előnyben részesíteni.

Sokan tartanak a kevésbé komfortos sport, valamint multisport pázsitoktól, azonban aggodalomra semmi ok, hiszen legrugalmasabb és legellenállóbb szálrendszerrel készítik őket. De akár töltés nélküli sport műfűvek közül is van lehetőség válogatni. A fokozott igénybevétel miatt a multisport pázsitok bizonyulnak a legjobb választásnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: