DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Ezekkel a módszerekkel könnyen fokozható a libidó!

A libidó minden embernél más és más, ráadásul nem is állandó, szinte folyamatos változás alatt áll. Van, aki folyamatosan habzsolja az életet, másoknak azonban gyakran alacsony a vágyuk a másik iránt. Ez alapvetően nem kell, hogy gondot jelentsen, azonban vannak olyan személyek, akiket bizony zavar, hogy sosem szeretnének időt tölteni a másikkal. A hosszan tartó alacsony libidó a párkapcsolatra is hatással lehet.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen megoldások segíthetnek a vágy növelésében. 

Milyen hatással van ránk és kapcsolatunkra az alacsony libidó?

A Szeresdmagad.hu szexuális segédeszközei sokszor nem elegendőek ahhoz, hogy az ember fokozza a libidóját. Hiába a megannyi kellék, érdekes és izgató tárgy, ha belül van a probléma. Nem mindig a vibrátor vagy éppen a péniszgyűrű a megoldás, hiszen a párok esetében ezek mitsem jelentenek már, ha alacsony a libidó. Ez a probléma viszont hatással lehet a párkapcsolatra, a házasságra, így ideje tenni érte. 

A szorongás, a folyamatos munkahelyi stressz, valamint az élet nehézségei, de még az egészségügyi problémák, mint például az életkor is befolyásolhatja az emberek libidóját. Az alacsony vágy nem okozhat gondot, azonban egy idő után hatással lehet az önbecsülésünkre, ezáltal a kapcsolatainkra. Az együttlét öröme ugyanis az élet egyik, ha nem a legélvezetesebb ajándéka, amiről senkinek sem szabadna lemondania.



A szorongás oldása

Mindenekelőtt itt az ideje oldani a szorongást, megelőzni és csökkenteni a stresszt az életünkben. Ezek ugyanis gyakori akadályt jelenthetnek, hiszen akinek olyan a munkaköre, vagy éppen személyes konfliktussal küzd valakivel, ami esetleg még az önbecsülésben is kárt okoz, ott bizony számolhatunk a libidó csökkenésével. 

Az alacsony nemi vágy a férfiaknál gyakran okoz merevedési zavart, míg a hölgyek esetében érdektelenséget és szárazságot vonhat maga után. Egy idő után teljesen elmegy a kedvünk, nem akarunk együtt lenni senkivel, félünk a kudarctól. Ezeket a problémákat azonban kezelni kell ahhoz, hogy ne menjen rá a párkapcsolatunk. Már azért is, mert a szex boldogsághormont szabadít fel, ami tehát segíthet kijönni a mély szakaszból. Ehhez mindenképpen fontos a sok alvás, a szórakozás, a pihenés, valamint az egészséges táplálkozás. 

Itt az ideje az előjátéknak!

Ilyenkor nyugodtan jöhet több előjáték, hogy színesebb és változatosabb, valamint főként izgalmasabb legyen az együttlét. Minél inkább felfedezzük a másikat és persze magunkat, annál nagyobb az esélye, hogy az élmény felejthetetlen lesz. Az egyszerű dolgok, mint egy kis érintés, a csókolózás vagy éppen az orális szex fokozni tudják a szexuális vágyat ugyanúgy, ahogy az erotikus játékok. 

Az előjáték már maga is élvezetes és természetes dolog, ami megváltoztathatja a kapcsolat minőségét, a szexuális kapcsolódás gyakoriságát és könnyedségét. Elég pár szó, és máris felturbózhatjuk a libidónkat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: