DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

A hosszan tartó fiatalság egyik titkos fegyvere: a hyaluronsav

A nők többségének, ha lehetne három kívánsága, szinte biztos, hogy az örök fiatalság is szerepelne a kérései között. Ez nem is csoda, hiszen a testünk percről percre öregszik, bár egy ideig ezt nem vesszük észre, de bizonyos életkor felett óhatatlanul is feltűnnek az első jelek.

S bár az idő múlását megállítani sajnos nem lehet, az ma már nagyon is lehetséges, hogy a megfelelő ápolással minél tovább megőrizzük bőrünk fiatalos kinézetét. Ebben lesz segítségünkre többek között a hyaluronsav.

Mi az a hyaluronsav?

Ezzel a kifejezéssel a többség már biztosan találkozott, hiszen egy manapság egyre népszerűbb kozmetikai hatóanyagról van szó, mely megtalálható többek között a Helia-D Hydramax termékcsalád készítményeiben is. 

Valójában ez egy nagy molekulájú, összetett szénhidrát, ami az emberi testben alapvetően is fellelhető, hiszen kulcsfontosságú szerepe van a kötőszövetek rugalmasságának megőrzésében (akárcsak a kollagénnek és az elasztinnek).

Ám ahogy a szervezetünk öregszik, a termelődése lelassul, ezáltal csökken a mennyisége. Ez azért probléma, mert a hyaluronsav legelőnyösebb tulajdonsága az, hogy rengeteg nedvességet tud megkötni, ezáltal hidratáltan és feszesen tartja a bőrt.

Nem nehéz kitalálni, hogyha a mennyisége csökken, akkor a bőr nedvességmegtartó képessége is romlik, emiatt szárazabbá, ráncosabbá válik. Ami viszont jó hír, hogy lehet pótolni, például étrend-kiegészítők és kozmetikumok formájában. Ha a leghatékonyabb eredményt szeretnénk elérni, akkor célszerű mindkettőt alkalmazni.



Ránctalanító krémek hyaluronsavval

A hyaluronsavról még azt érdemes tudni, hogy háromféle molekulasúlyú változat létezik belőle: kicsi, közepes és nagy. Az előbbi a bőr mélyebb rétegeibe hatol, serkenti a természetes hyaluronsavtermelést, így csökkenti a mélyebb barázdákat. Az utóbbiak pedig a bőr felszínén fejtik ki hatásukat úgy, hogy a külső rétegek hidratálásában segítenek, ezáltal a kezdődő, még kisebb ráncok ellen hatékonyak.

Tehát mindegyik más célból hasznos, már csak ezért is célszerű olyan terméket választani, ami többfélét is tartalmaz. Ezen kozmetikumok rendszeres használatával megőrizhető a bőr feszessége, hidratáltsága, és késleltethető a ráncok megjelenése.

Bátran építsük be a napi rutinunkba a hyaluronsavas ránctalanító krémek használatát, akár reggel és este is! A felvitel után azonnal érezni fogjuk, hogy a bőrünk puhább és bársonyos lesz, hosszú távon pedig azt fogjuk észrevenni, hogy simábbá és üdébbé válik az arcunk.

Mit tehetünk még a fiatalság megőrzése érdekében?

Fontos kiemelni, hogy bár a hyaluronsav egy hatékony összetevő, de önmagában nem tesz csodát. Legyen egy jól felépített rutinunk, ami tartalmaz fényvédőt (ezt használjuk minden egyes nap!) kémiai hámlasztót és szérumokat is. 

Emellett fogyasszunk sok vizet, hisz a bőr belülről is hidratálódik, így a vízivással is sokat tehetünk azért, hogy minél tovább fiatalos maradjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: