DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Használt Kerékpárok Piaca: Hol Találhatod a Legjobb Ajánlatokat?

Kerékpárt venni manapság egyre jobban hasonlít az autóvásárláshoz – sőt, egy-két új bicikli ára esetenként akár magasabb lehet, mint egy használt autóé. Ha úgy érzed, eljött az ideje felfrissíteni a kerékpártudásodat, de nem szívesen szánnál százezreket egy újabb darabra, segítünk, hogyan találhatod meg a legjobb használt kerékpárokat a piacon!

A futással, úszással ellentétben a kerékpározás nem tartozik az olcsóbb hobbik közé. Persze első körben rendben van, ha előkeresed a régi biciklidet (ha volt), leporolhatod, és felfedezheted vele újra a bringázás örömeit, de egy idő után vágyni fogsz egy jobb minőségű darabra.

A kerékpárok, főleg az újak azonban drágák. Nem mindegy, hogy városi vagy erdei, hegyi utakon szeretnénk használni, és azon belül is rengeteg lehetőség közül választhatunk.

sprpfm7ezx8z1ef



Amikor már nagyjából kitaláltuk, mire lenne szükségünk, érdemes körülnézni a használt kerékpárok piacán is, hátha megtaláljuk a vágyott biciklit jóval kedvezőbb áron, mintha újonnan vennénk.

Hol találhatunk jó állapotban lévő, kedvező árú használt kerékpárokat?

Helyi biciklis közösségek megkeresése

Keresd fel a környékeden lévő kerékpáros közösségeket, csoportokat, akikkel akár közös túrákon is részt vehetsz, biztosan tudnak nagyon jó programokat ajánlani – és több, mint valószínű, hogy vannak, akik árulják a használt kerékpárjaikat. Az itt lévő emberek általában megbízhatóak, és valószínűleg szintén megbízható üzletekből vásárolták eredetileg a biciklijüket.

Kerékpárüzletek

A helyi kerékpárüzletek gyakran árulnak használt kerékpárokat, amelyeket alaposan átvizsgáltak az üzlet saját szerelői, odafigyelnek az állapotukra, és rendszeresen cserélik a használtabb alkatrészeket, például gumikat, üléseket vagy fékeket.

Online piacterek

Természetesen nem maradhatnak ki a felsorolásból napjaink legnépszerűbb piacterei, úgy, mint a Facebook Marketplace, vagy például az Offero használt kerékpárokat kínáló oldalai. Ezek mind remek kiindulópontok, de a legjobb, ha pontosítod a keresést, és csatlakozol a környékeden működő magán "vásárlás és eladás" csoportokhoz, amik kifejezetten kerékpárokra specializálódtak. Így lehetőséged lesz személyesen is ellenőrizni a használt kerékpár állapotát, és nem utolsó sorban a szállítási költségen is sokat spórolhatsz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: