DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök
Egyéb

Magyar online kaszinó vagy nemzetközi? – Segítünk választani!

Választás előtt állsz, hogy hazai vagy nemzetközi kaszinóba regisztrálj? Cikkünk segíthet eldönteni a kérdést. Magyar vagy külföldi? A döntés a tiéd!

Hazai online kaszinók vagy külföldi online kaszinók? – Melyiket válaszd?

Hazánkban is egyre inkább nő az online szerencsejátékok népszerűsége. Ez sok tényezőnek köszönhető, az elmúlt pár évben a világ kicsit a feje tetejére is állt, és sokan választották az otthonukból történő kaszinózást, mint időtöltést. Mivel a magyar online szerencsejátékipar még egy kicsit furcsán néz ki, természetesnek mondhatjuk, hogy a játékosok zöme a külföldi kaszinókat választotta. Azonban egyre inkább úgy fest, hogy alakulnak már a hazai tulajdonú online kaszinók is, ahol magyar játékosok, magyar nyelven elérhető játékokkal játszhatnak, és magyar ügyfélszolgálattal vehetik fel a kapcsolatot, ha az online casino valódi pénz játékára vágynak. Az alábbiakban összevetjük a hazai kaszinók és a külföldi kaszinók legfontosabb előnyeit és hátrányait.

Magyar Nemzeti online kaszinók

Hazánkban jelenleg csak egy maroknyi, valódi helyszínen elérhető kaszinó létezik. Az egész magyar piacon pár cég osztozik, és az online világot még nem aknázták ki. Emiatt jelenleg két nemzeti online kaszinó van, ahol a magyar játékosok regisztrálhatnak. Ezek előnyei:

Előnyök:

-          Biztonság és felügyelet: a hazai online kaszinók tekintetében elmondhatjuk, hogy a magyar szabályozások olyan szigorúak, hogy nem egyszerű minden elvárásnak megfelelni. Amely kaszinónak sikerül, az alapvetően megbízhatónak tekinthető. Itthon a felügyeletet az SzTFH látja el.

-          Adózási előnyök: a magyar kaszinókban elért nyeremények után nem kell már külön adózni, mivel a szükséges adót levonva kapjuk meg a nyereményeinket.

-          Magyar nyelv, magyar fizetőeszköz: a magyar engedéllyel rendelkező online kaszinó oldalak esetében a forint az alapvető fizetőeszköz, és nem kell aggódni amiatt, hogy a napi dollár-forint vagy euró-forint árfolyam miatt a pénzünk kevesebbet ér. Nagy előny még az is, hogy magyar az ügyfélszolgálat is, és minden fontos szöveg eredetileg is magyarul került megírásra.

Hátrányok:

-          Kisebb választék: a magyar online kaszinók egyik legjelentősebb hátránya az, hogy a szigorú szabályozás miatt, csak viszonylag kevés szolgáltatóval tudnak együttműködni, amikor a játékokról van szó. Így lehet az, hogy olyan nagy nevek, mint a Microgaming vagy a Playtech játékai nem érhetők el a hazai online kaszinókban.

-          Kevesebb bónusz és promóció: ez már csak így szokott lenni sajnos. A nemzetközi online kaszinók jóval nagyobb forgalmat tudnak generálni (nem mint a hazai kaszinók éhhalál közelében lennének), így gond nélkül osztogathatják a jobbnál jobb bónuszokat és freebieket. Itthon egy-egy halovány üdvözlő bónuszhoz juthatunk csak.

Nemzetközi kaszinók

Most vizsgáljuk meg, hogy a nemzetközi online kaszinók esetében milyen előnyök és hátrányok vannak, amelyeket érdemes számba venni.

Előnyök:

-          Nagyobb játékválaszték: ellentétben a hazai kaszinókkal, a Curacaó és Málta kormánya által engedélyezett kaszinók akár 7000 különféle játékot is kínálhatnak. És bár ez a szám elsőre hatalmasnak tűnhet, azért tegyük hozzá, hogy ebből kb. 1500 olyan cím lehet, ami asztali játékok különféle verziói, élő játékok, sorsjegyek, árkád-jellegű játékok. De a változatosság az lenyűgöző minden nemzetközi kaszinóban.

-          Több és nagyobb értékű bónusz: szinte kizárt, hogy bármelyik hazai kaszinó azt mondaná, hogy „Nesze, itt van 100 ingyen pörgetés, amiért regisztráltál”. A nemzetközi kaszinók ezt is megengedhetik maguknak, és élnek is a lehetőséggel.

Hátrányok:

-          Biztonság és szabályozások: a külföldi kaszinók esetében érdemes azért megnézni, hogy érvényesek-e az engedélyek. Játékosként is szem előtt kell tartanunk a biztonságos játékot, és ezt csak hiteles kaszinók választásával lehet szavatolni.

-          Nyelvi akadályok: a nagy nemzetközi kaszinók esetében a legtöbbnél nem tudunk magyar nyelven segítséget kérni, hiába van lefordítva az oldal magyarra. Néhány olyan nagyobb név van, akik magyar ügyfélszolgálatot is üzemeltetnek.

A fentiek alapján érdemes megfontolni, hogy hazai vagy nemzetközi kaszinóba regisztrálsz-e.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: