DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat
Egyéb

Kápolnán, Kiss Norbi Macskaárvaházánál ér véget az idei Harley-Davidson Open Road Tour

Győr, Budapest, Hatvan, Eger, Mezőkövesd, Miskolc, Szerencs, Sárospatak. Ezen az útvonalon vonul csütörtöktől több ezer hazai és külföldi motoros.

Méghozzá azért, hogy együtt hódoljanak az „Open Road életérzésnek”, a közös gurulásnak és közös bulizásnak, meg persze hogy megünnepeljék szenvedéllyel szeretett idén 120 éves márkájuk, a Harley-Davidson születésnapját.

kápolnaA csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény, amelynek fővédnöke Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, már rögtön állatvédelmi programmal kezdődik, hiszen Győrben számos alapítványnak és menhelynek gyűjtenek majd a motorosok, akik egy éjszakát Budapesten, majd Mezőkövesd-Zsóri Fürdőn és a rendezvény csúcspontjaként Sárospatakon töltenek – és buliznak át – majd. 

kápolna 2

- Vasárnap délben viszont már Kápolnán, Kiss Norbi világ és sokszoros Európa-bajnok Macskaárvaházához vagyunk hivatalosak, ahol nem csak az árvaház önkéntesei, és a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai, de a helyi veterános egyesület, a Mezőgazdaság és Gépészeti Értékőrző Egyesület is ebéddel, jó társasággal és különleges, száz évnél is idősebb járművek megtekintésének lehetőségével vár minket – meséli Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, és a rendezvény fő szervezője.

Kápolna 3

Mint megtudtuk, ez a nap Kápolnán tényleg az állat és természetvédelemről, valamint a romantikus gépek szeretetéről szól majd: csatlakozik ugyanis a társasághoz Magyarország egyik legtekintélyesebb veterános civil közössége, az egri Jármű Örökségeinket Őrző Egyesület is, akik például hazánk legnagyobb Berva moped gyűjteményével büszkélkedhetnek – és ezt meg is mutatják minden érdeklődőnek. 

Kápolna 4

- Lehet majd ebédelni, veterán járműveket, legendás motorokat csodálni, és természetesen elültetünk néhány fát is a Macskaárvaházban, ahol a Kiss Norbi által megkezdett erdősáv lassan már az állatok számára is kedves vadonná érik – fogalmazott Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, aki már barátként köszönti a múlt évi Open Road Touron, Kápolnán nagyszerű buliban résztvevő és most örömmel visszatérő harley-sokat. A faültetés szakmai felügyelete ezúttal is egy komoly szakemberre és lelkes harley-sra hárul: Farkas Pál tájmérnök, ökológus a helyi Globalplant Garden Kertészet és egy Harley-Davidson Pan-America büszke tulajdonosa, a Harley Budapest Chapter tagja és egyúttal Kiss Norbi Kápolna közösségi erdejének „szakfelügyelője”. Ezúttal is ő segít majd a veteránosoknak és a harley-soknak szakszerűen bővíteni a Macskaárvaház közösségi erdőt. 

Az alpolgármester hangsúlyozta: minden állatvédelem és járművek iránt érdeklődőt szeretettel várnak, a rendezvény bárki számára nyitott és ingyenes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: