DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hatvannal, Egerrel és Kápolnával a Harley-Davidson az AMTS-en

Az AMTS történetében először vesz részt a kiállításon önálló stranddal a legendás Harley-Davidson motormárka, amely éppen idén, Budapesten ünnepli alapításának 120-adik születésnapját.

Hankó Ákos a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa elmondta: nagyon várják a találkozást a közönséggel, hiszen a Harley egy olyan életérzés, amely nemcsak a márka exkluzív modelljeinek a tulajdonosait, de rajtuk kívül is sokakat megérint. A „Bázis” tulajdonosa hozzátette: a 120 éves jubileumi kollekciót nemcsak motorok, de női és férfi, utcai és motoros ruhakollekciók, valamint kiegészítők alkotják, ami mindenkinek jól áll.

„Természetesen elhozzuk idei újdonságainkat és standunkon bemutatkozik az Open Road Tour idei programja, amelynek keretében a Harley legszebb hagyományaihoz visszatérve közös motorozásra, kalandokra és bulizásra invitálják a motorozás szerelmeseit attól függetlenül, milyen típusú gépet hajtanak.”

amts cikk1



Az AMTS Harley-Davidson standján a motorok és a kiegészítők mellett bemutatkozik több olyan település, amelyet útba ejt idén a Harley-Davidson Open Road Tour. Horváth Richárd, Hatvan város gépész végzettségű polgármestere a kiállítást és a harley-sok Hatvanba érkezését is nagyon várja:

„Úgy érzem, tavaly nagyon jól összebarátkozott Hatvan és a harley-s közösség, hiszen városunk idén már másodszor lesz az egyik megállóhelye a túrának” – fogalmazott az aktívan motorozó polgármester, aki azt is elárulta, hogy megújult, megszépült belvárossal, a hatvani veterános közösség jóvoltából pedig egy különleges veteránkiállítással várják a túrázó motorosokat és persze a helybélieket is. Horváth Richárd azt is elmondta: Hatvantól Egerig ő maga és több hatvani is csatlakoznak majd az Open Road Tourhoz, igaz nem Harley-kkal, hanem saját kezűleg felújított MZ-kkel, Jawákkal és Pannoniákkal.

amts cikk3

„Azt tervezem, hogy végig kint leszek az AMTS-en, s így Minczér Gábor alpolgámesterrel, valamint Kovács Attila fertálymesterrel, akik maguk is motorosok, személyesen népszerűsítsem csodálatos városunkat” – fogalmazott Mirkóczki Ádám Eger polgármestere, aki biztos abban, hogy mindazok, akik 2022-ben részt vettek a Harley-Davidson Open Road Touron, bizonyosan nem felejtik el azt az estét, amikor egriek ezreivel óriásit buliztak a Dobó téren. Mirkóczki elmondta: Eger városa kifejezetten ambicionálja, hogy a hazai és nemzetközi minőségi motoros turizmus egyik fontos állomása legyen, hiszen a tapasztalatok szerint „a motoros turisták nagyszerű, összetartó közösség, akik igényesek, és szívesen költenek minőségi szolgáltatásokért közös kirándulásaik során.”

Kis falu, nagyszerű emberekkel – lényegében így foglalták össze a harley-sok a 3-as út menti Kápolna községben töltött idő alatt szerzett tapasztalataikat, hiszen a falu iskolásai például egy saját készítésű Harley-zászlóval és nagyszerű zenével várták a motorosokat, akik meglátogatták a településen működő állatmenhelyet, a Macskaárvaházat is, ahová adományokat vittek, és fákat is ültettek.

amts cikk2

„Idén is vendégül látjuk a Harley-sokat” – mondta Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, aki azt is kiemelte: a helyi Macskaárvaház mellett idén a település másik ismert civilszervezete, a MEGÉRTE, vagyis Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület is várja a motorosokat, akik közel százéves traktorokat, stabilmotorokat és más veterán járműveket nézegethetnek majd testközelből.

A Harley-Davidson Open Road Tour fővédnöke, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, aki a túra egri állomásán köszönti majd a hazai és külföldi motorosokat.

ants cikk 4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: