DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Rózsa Norbert olimpiai bajnokkal, valamint fenyőfa- és őshonos ártéri erdőültetéssel zárja az évet Kiss Norbi Macskaárvaháza

Karácsonyfa kivágás helyett, fenyőfák ültetésével zárja az évet a Macskaárvaház Alapítvány december 17-én szombaton, amikor Rózsa Norbert olimpiai és világbajnok, minden idők legsikeresebb mellúszója, a Szolnoki Tuning Találkozó csapata, valamint a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselői lesznek a civil szervezet vendégei Kápolnán.

„Immáron hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szurkolók csapatával fenyőfákat ültetünk felhívva a figyelmet arra, hogy - ahol lehet - ökológiai szempontból sokkal célszerűbb egy élő fenyőfát feldíszíteni, mint évente egyet kivágni, szállítani, majd vízkeresztkor kidobni”  - fogalmazott Bóday Csilla a Macskaárvaház titkára, hozzátéve: „öröm és megtiszteltetés, hogy idén minden idők egyik leghíresebb és legsikeresebb magyar sportolója, Rózsa Norbert társaságában ünnepelhetünk” – folytatta. „A Szurkolók mozgalom tagjaként örömmel tartok Kapin Ricsivel a Macskaárvaházba, ahová természetesen nem érkezek majd üres kézzel – árulta el az olimpiai és világbajnok Rózsa Norbert. „Mind a macskák mentése, mint pedig a természet védelme nagyon közel áll a szívéhez” – tette hozzá.   



Rózsa Norbert azt is kiemelte: egykori úszóként különösen megérintette az a küzdelem, amit a Macskaárvaház és a Szurkolók a Tarna folyó vizes élőhelyeinek és élővilágának pusztítói, valamint a folyó vizének kiszivattyúzása ellen folytattak a nyári időszakban. 

A fenyőfák ültetése mellett egy még nagyobb szabású Tarnamenti zöldítési program is zajlik a Macskaárvaháznál: Farkas Pál tájmérnök, ökológus, a káli Globalplant Garden tulajdonosának, a Harley-Davidson Budapest Chapter tagjának kezdeményezésére a 2023-ban 120 éves Harley-Davidson márka tiszteletére 120 fát ültetnek a Tarna árterébe.

„A százhuszadik fát, jelképesen Rózsa Norbert érkezésével egyidőben fogjuk elültetni Hankó Ákossal a Harley-Davidson Budapest tulajdonosával - fogalmazott Farkas Pál, hozzátéve: „a biodiverzitást erősítve, őshonos fajokból álló  úgynevezett elegyerdőt telepítenek, és a fákon kívül madárbarát cserje fajok elültetésével teszik még otthonosabbá az élővilág számára a területet. 

Farkas Pál még azt is elmondta, büszke arra, hogy a 120 éves legendás amerikai márka jövőre Magyarországon ünnepeli születésnapját, és arra is, hogy immáron bizonyossá vált: Eger és térsége ismét része lesz a harlesok minden más márka rajongói számára is nyitott "Open Road Tour" programjának. Ennek részeként 2023-ban is folytatódik a természet és állatvédelmi önkéntes akciójuk. 

„Sajnos ezúttal nem tud velünk lenni a Macskaárvaház Alapítvány, vendégünkhöz, Rózsa Norberthez hasonlóan világhírű kuratóriumi tagja, a többszörös Európa-bajnok Kiss Norbert autóversenyző, aki ebben az időben éppen a Zöld pokolban a Nürburgringen, Bruno Spengler társaságában, a Német Túraautó-bajnokság korábbi győztesével vesz részt szimulátoros endurance versenyen” - mesélte a Macskaárvaház titkára. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: