DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Tanácsok az elegáns nappali berendezéséhez

Egy helyiség kialakítása, stílusa és berendezése erőteljesen képes tükrözni a benne lakók ízlésvilágát. Azt is szokták mondani, hogy egy helyiség berendezésében testet ölt a bensőnk, annak tökéletes kivetülése-kivetítése.

Pontosan ez a helyzet a nappali esetében is. Ráadásul a nappali szoba általában a lakás központi helyisége is, ezért rögtön érzékelhető, hogy az abban élők elégedettek-e önmagukkal. A nappali komfortossága, rendezettsége ezt is erőteljesen tükrözheti. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, ki mennyi időt és energiát áldoz ennek a fontos és sokoldalú helyiségnek a megtervezésére és kialakítására.

https-www.butorpiac.hu - 2022 október - Cikk3



Világos tónusok és okosan megválasztott kiegészítők

Ha elegáns nappalit szeretne, érdemes felkeresnie a butorpiac.hu nappali bútor szettek kínálatát, ahol egymással harmonizáló, igazán trendi termékek között válogathat. Ezekkel a minőségi berendezési tárgyakkal megteremtheti a megálmodott elegáns enteriőrt, amelyet aztán bátran megmutathat barátainak és üzletfeleinek is.

Egyáltalán nem kell ahhoz nagy erőfeszítés, hogy ámulatba tudja ejteni az elegáns nappalijába betérőt. Bár az elegáns stílus igazán kedveli az egyszerű és letisztult színeket, de azért, hogy ne ridegnek és személytelennek tűnjön ott a tér, mindenképp érdemes azt pár személyes elemmel megtölteni.

A világos tónusokat szokták ide ajánlani elsősorban, amelyekhez nagyon jól illeszthetők azért sötétebb elemek is: egy szép bőrből készül bútordarab vagy bársonnyal bevont elem. A kék vagy a zöld remek lehet, de ilyen esetekben a kiegészítőknél is jelenjen meg ez az árnyalat!

A tér tágítása

Egy elegáns nappaliban az arányokra érdemes nagyon odafigyelni. Mint a színek esetében is, a kevesebb itt is néha több. Ellenkező esetben könnyen giccses hatású lehet még a legdrágább berendezés is.

Az elegáns tér általában elég tágas, de ha kicsit szűkösebb hely áll rendelkezésre, akkor mindenképp érdemes azt optikailag tágabbnak érzékeltetni. Erre a már említett világos színek mellett a polcok és a tükrök rendkívül nagy segítséget jelenthetnek.

A tükröket fel lehet a falra lógatni akár még képek helyett is. Ha az ablakkal szembe kerülnek, sokkal ragyogóbbá tehetik ezek a szobát, a visszatükrözés pedig igazán érdekes hatást kelt és tágítja a teret.

A polcokra pedig ki lehet tenni egy-két személyes tárgyat, amelyekkel igazán egyedivé és mutatóssá lehet varázsolni az enteriőrt.

Minőségi elemek és világítás

A minimál berendezés is rendkívül elegáns, főképp ha jó minőségű elemeket választanak hozzá. Habár néhány ilyen bútordarab ára elsőre talán borsosnak tűnhet, hosszú távon azonban mindenképp kifizetődő, mert időtlen dizájnjuk nagyon sok más stílussal remekül összhangba hozható. Éppen ezért például egy minőségi fa dohányzóasztal vagy polc nagyszerű társ lehet évtizedeken át.

A szép lámpák, melyek olykor csak megbújnak a háttérben, a dekorelemekkel a nappali titkos csodafegyverei lehetnek. Legyünk bátran kreatívak a nappali berendezése során!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: