DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

A zárszerkezet cseréje és a cilinderes zárak

A magyar szóhasználatban már sok évtizede jelen van a cilinderes zár kifejezés. Nagyon régóta használjuk ezeket, és nem hiába. A zárszerkezetek alakulás történetének egyik kiemelt és legbiztonságosabb típusa.

Tulajdonunk biztonsága

Hazánkban a lakosság többségének a legnagyobb értékű és a legfontosabb tulajdona az ingatlan, mivel magasabb az aránya a tulajdonlásnak, mint a bérlésnek. Minden ház- vagy lakástulajdonosnak a legnagyobb kincse az ingatlana, így megpróbál rá több területen is vigyázni. A fizikai védelem első lépcsője a lakásoknál az ajtó, kertes házaknál a kapu, de cilinderes zárakat természetesen lehet alkalmazni beltéri nyílászárók esetében is.

zar-zarbetet.hu - 2022 október - LinkMarketing - 1



A cilinderes záraknak számtalan típusa van, és aszerint is megkülönböztethetjük őket, hogy milyen szintű védelmet kívánunk az ingatlannak biztosítani. A zar-zarbetet.hu webáruház zárbetét kínálata lehetővé teszi, hogy a lakásunk bármely pontjára megfelelő zárszerkezetet szereljünk fel.

Betörésvédelem

Bizonyára ismerjük filmekből, detektív regényekből, hogy a betörőknek is már kifinomult technikáik vannak a különleges zárak kinyitására. Persze ez a valóságban nem mindig van így, hiszen az átlagos betörő nincs kiképezve a magas szintű cilinderes zárak feltörésére, így biztosak lehetünk benne, hogy egy összetettebb zárszerkezettel semmit sem fognak tudni kezdeni.

A cilinderes zárszerkezetek között is vannak olyan tulajdonsággal rendelkező darabok, amelyek magasabb bonyolultsági fokúak, így túljárnak egy okos betörő eszén is. Elsősorban a bejárati ajtónál kell átgondolni, hogy milyen zárat szeretnénk felszerelni. Ha új lakóként költözünk a környékre, akkor érdemes először meglátogatni a szomszédokat és rákérdezni, hogy milyen arrafelé a közbiztonság.

Egy városban mindenképpen nagyobb figyelemmel és körültekintéssel, előrelátással kell lennünk, mint egy kis faluban, ahol mindenki ismer mindenkit, így ha érkezik egy idegen, azonnal megtudják a helybéliek.

A cilinderes zárakról röviden

A zárszerkezetekkel akkor kerülünk kapcsolatba, ha új lakásba vagy házba költözünk, illetve ha valamilyen probléma miatt ki kell cserélnünk azokat. A leggyakoribb eset, ha elhagyja valamelyik családtag a kulcsát, és nem biztonságos helyette másik kulcsot csináltatni, de az is előfordul, hogy beletörik a kulcs a zárba. Ritkább alkalmakkor, illetve hosszú idő elteltével a zárszerkezet is megsérülhet és tönkremegy, ilyenkor hívhatjuk a lakatost.

A cilinderes zárak a formájukról kapták a nevüket. Két részből állnak, a zártestből és a zárbetétből. Csere ezeknél külön-külön is megoldható, de nagyon fontos, hogy az új termék kompatibilis legyen a régivel. A zar-zarbetet.hu oldalra látogatva, ha kitesszük magunk elé a cserélendő alkatrészt, mindjárt látni fogjuk a képek alapján, hogy mire is van szükségünk.

Amennyiben továbbra is maradtak kérdéseid, és bizonytalan vagy abban, hogy pontosan mit is kellene cserélni, akkor bátran keresd a lakatosokat, akik biztosan készséggel segítenek majd!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: