DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
Egyéb

Fából készült határolókerítések és belátásgátlók

Mindannyian vágyunk a magánzóna sérthetetlenségére, különösen nyitott tereken, az udvarokon és az erkélyeken. Éppen ezért szívesen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítséget jelentenek a privát zónánk megteremtése és megvédése érdekében.

A szabadban töltött időt akkor élvezhetjük zavartalanul, ha ki tudjuk zárni a nem kívánt szemlélődőket, vagy valamilyen eszközzel útját tudjuk állni a befelé irányuló bámészkodó pillantásoknak. Legyen szó családi időtöltésről, ebédről, beszélgetésről, olvasásról vagy grillpartiról, a nyugodt környezet alapvető igényünk.

kep_1



Számos megoldás áll rendelkezésünkre, ha a privát szféránkat szeretnénk megteremteni; hatékony takarást képesek biztosítani a különböző növények, de ezek sajnos csak hosszú évek alatt képesek akkorára nőni, hogy belátásgátló szerepüket is betöltsék. Ha nem szeretnénk megvárni, míg kellően nagyra nőnek, a térelválasztók és belátásvédők jelentenek hatékony megoldást. Ezek igényes kivitelben, természetes anyagokból és fából készítve is elérhetők.

Amikor teljes takarásra van szükség

kep_2

Amennyiben mindent el szeretnénk rejteni a kíváncsi szemek elől, nagyszerű választást jelentenek a nád-, bambusz- és vesszőszövetek. Mivel kifejezetten sűrű szövéssel rendelkeznek, így tökéletesen alkalmasak térelválasztóként és árnyékolóként is. Természetes anyaghasználatuknak köszönhetően jól illeszkednek a különböző berendezésekhez és stílusokhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a nád-, bambusz- és vesszőszövetek rögzítéséhez valamilyen tartóelemre van szükség. Egyszerű dolgunk van, ha már rendelkezésre állnak megfelelő kerítéselemek. Más esetben gondoskodnunk kell a megfelelő tartóoszlopokról és a vízszintes vázelemekről.

kep_3

Amennyiben vázelemekről kell gondoskodnunk, megfelelő megoldást szolgáltatnak a különböző fából készült oszlopok. Az oszlop földbe történő rögzítését követően, amely a méretnek megfelelő oszloptartóval történik, könnyedén rögzíthetők a kerítéselemek. Az így rögzített kerítéselemek igény szerint beboríthatók a különböző szövetekkel, illetve díszíthetők különböző kaspók, virágállványok, állólámpák és egyéb alkalmatosságok elhelyezésével. Sőt, futónövényekkel is boríthatók.

Variációk határolókerítésre

Vannak esetek, amikor nincs szükség belátás elleni védelemre, csupán a terek elválasztását szeretnénk biztosítani. E célra tökéletes megoldást kínálnak az úgynevezett vadászkerítések, amelyek ollós mintázatukkal a kert díszei lehetnek. Nagyszerűen mutatnak a kertekben térelválasztóként, illetve lakóházak, sorházak és terek között is.

kep_4

Amennyiben túl sivárnak ítéljük meg az egyszerű kerítéseket, használjunk legyezőalakú futtatórácsot. Impregnált felületüknek köszönhetően képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, illetve a kártevők rongálásának. Amennyiben exkluzív elemeket szeretnénk használni, vegyük szemügyre a    rózsafuttató állványokat, amelyek virágos kapuként kínálnak bebocsátást a kertünkbe.

Ne feledkezzünk meg az erkélyekről sem!

Az erkélyek belátásvédelme a teraszokhoz hasonló szövetekkel oldható meg sikeresen. Egyszerűen elhelyezhetők, így akár fémből, akár fából épített korlátok esetén jól alkalmazhatók. Természetes anyaghasználatuknak köszönhetően jól passzolnak a különböző építési stílusokhoz, legyen szó klasszikusabb vagy modernebb formavilágról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: