DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

Az eladási lista élén a Tesla

A prémium autók piacán igazán nagy sikert könyvelhet el a Tesla Model 3, miután letaszította a trónról az addig első helyen álló és a kategóriában verhetetlennek tűnő BMW 3-ast Európában.

A prémium kategóriában eddig az tűnt biztosnak, hogy a Mercedes a BMW és az Audi hármasa szinte biztosan a legkeresettebbek között lesznek és korábban olyan nagy márkák sem tudták megelőzni őket, mint a Jaguar, a Cadillac, vagy éppen a Volvo. A Tesla tehát hatalmas dolgot hajtott ezzel végre, igaz nekik sem volt egyszerű dolguk, kis különbséggel sikerült az élre kerülniük.

A Totalcar cikke szerint a BMW 3-asból 65 727 darabot, a Tesla Model 3-ból pedig 66 587-et sikerült eladni fél év alatt és bár a nagy riválist mindössze bő 800 darabbal sikerült legyőzni, az Audi A4 és a Mercedes C-osztály jelentősen elmaradt, miután előbbiből mindössze 35 326, utóbbiból pedig 33 379 kelt el eddig

A kiemelkedő eredményben nagy szerepet játszott a júniusi hónap, ekkor ugyanis összesen 25 697 darabot vásároltak a Teslából, az Autocar jelentése alapján pedig ezzel az eladási lista második helyén végeztek a Volkswagen Golf mögött, melyből 27 247 darab talált gazdára. A legjobb ötben egyébként még a Dacia Sandero, a Renault Clio és a Fiat 500 található.



Utóbbiak abszolút nem egy kategóriában versenyeznek a Teslával, így már a harmadik helyezett is egy nagyobb lemaradást könyvelhet el. A Sanderóból 22 764, a Clióból 22 254, az 500-asból pedig 22 179 darabot tudtak eladni. Fontos megjegyezni, hogy a Tesla ezzel az elektromos autók közül is a legjobb lett, hiszen itt a Renault Zoe volt a második, ám ebből a típusból mindössze 8217 darabot adtak el.

Jó kérdés lenne persze, hogy ez a fajta változás és a Tesla kiváló számai minek is köszönhetőek, de erre talán csak a jövő tud majd igazából választ adni. Amennyiben ugyanis az elektromos autók népszerűsége segítette ezt elő, akkor a többiek is visszavághatnak majd, hiszen a BMW, az Audi és a Mercedes is komolyan vette a környezettudatosságot. Azt sem szabad persze elfelejteni, hogy milyen árakon mozognak ezek az autók, mert bár a BMW 3-as és a Tesla Model 3 ára elég hasonló, utóbbit sok helyen már állami támogatással is meg lehet venni, ez pedig elég vonzóan hangzik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: