DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Gran Turismo is lesz a „virtuális olimpián”

Új Virtuális Olimpiai Sorozatot jelentett be a NOB, amellyel céljuk a fiatalok érdeklődésének felkeltése a tokiói játékok előtt – a programban egy autósportos érdekeltségű esemény is szerepelni fog.

Úgy tűnik, az olimpiai mozgalmat is utolérte az elkerülhetetlen elmozdulás az e-sport irányába. Arról még nincs szó (legalábbis egyelőre), hogy konkrétan az olimpiai programjában szerepeljenek a virtuális sportok, viszont a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei évre halasztott tokiói játékok előtt új kedvezményezést hív életre Virtuális Olimpiai Sorozat néven.

gran-turismo-nationscup



Az esemény május 13-tól június 23-ig fog tartani, azaz éppen egy hónappal a rendes nyári olimpia előtt fog véget érni. A NOB több sportági szövetséggel összefogva hozta létre ezt a szériát, amellyel a céljuk, hogy a digitális sportokon keresztül próbálják meg új szurkolók, mindenekelőtt fiatalok érdeklődését felkelteni az olimpia iránt.

Az újításnak pedig lesz autósportos érdekeltsége is , ugyanis a programban helyet kapott – evezős, baseballos, kerékpáros és vitorlás versenyek mellett – a Gran Turismo is. Pontos formátumot még nem ismertettek ezzel kapcsolatban, de az FIA régóta érintett már többek között a Gran Turismo által szervezett Nations’ Cupban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: