DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Visszatérnek a Virtuális Nagydíjak

Tavaly tavasszal a karanténidőszak kitöltésére szolgált, idén viszont jótékonysági szervezeteknek gyűjtenek pénzt az F1-es csapatok online sorozatával, amely három fordulóból fog állni.

Amikor 2020 tavaszán beütött a koronavírus-járvány, a legtöbb sporthoz hasonlóan a Formula-1 is az online térbe költözött: a valós versenyeket felváltó Virtuális Nagydíjakat rendeztek, amelyek eleinte inkább komikus pillanatokat eredményeztek, később viszont egyre komolyabban vették a felkészülést a pilóták, s így izgalmas és színvonalas csaták is kialakultak, s végül George Russell lett a nem hivatalos bajnok.

f1-virtualis-nagydij-1



Nos, ebből és az F1 Esport Pro Series tavalyi sikeréből kiindulva úgy döntöttek a szervezők, hogy az idei év elején is rendeznek Virtuális Nagydíjakat. Az online futamokon a tíz F1-es csapat színeinek képviseletében jelenlegi és korábbi versenyzők, egyéb sztárok és profi gamerek is elindulhatnak.

A bajnokság január 31-én fog indulni, ám mindössze három egymást követő hétvégén sorra kerülő fordulóból fog állni. A csapatok között pontversenyt is fognak vezetni: ez alapján határozzak majd meg a sorozat végén, hogy a pénzdíjat milyen arányban osztják el az istállók által megnevezett jótékonysági szervezetek között.

A pályákat egyelőre nem jelölték ki (bár a Formula1.com weboldalon megjelent cikkben szereplő „plakáton” az Osztrák Nagydíj felirat olvasható), ahogy az egyes virtuális viadalok nevezési listáját is később adják majd ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: