DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Hamilton: Isten rajtam tartja a kezét

Lewis Hamilton életében fontos szerepet játszik a vallás, illetve az Istenbe vetett hite. Azt is elmondta, hogy rendszeresen jár templomba és minden étkezés előtt imádkozik.

A négyszeres világbajnok brit versenyző katolikusnak vallja magát, erről beszélt az F1 új podacastjében, a Beyond The Gridben: „Minden nap megtörténhet velünk bármi, de én úgy érzem, hogy Isten rajtam tartja a kezét. Minden étkezés előtt imádkozom. Hacsak néhány másodpercbe is telik, akár egy percbe, vagy többe, mindenki szánja rá ezt a kevés időt.”

„Rengeteg közeli barátommal járunk közösen templomba. Találkozunk, megreggelizünk, aztán közösen elmegyünk a misére. Legtöbbször úgy jövünk ki a templomból, hogy azt érezzük, abszolút feltöltődtünk lelkileg. Persze, van, hogy úgy távozunk, ezt ma nem igazán értettük meg, de legtöbbször úgy jövünk ki, hogy tudjuk, merre kell mennünk.”

Hamilton példaképe, Ayrton Senna is mélyen vallásos ember hírében állt, 1994-es halála előtt. Ő egyszer azt mondta: „Ha Isten a te oldaladon áll, minden kitisztul!”



A Formula-1 értelmet adott az életemnek” – folytatta Hamilton. „Adott nekem egy célt, ami rendkívül különleges, de olyan is volt már, hogy az F1 megtört. Megtört és megformált. Nagyon sok munkám van ebben az egészben, de ha hibázol, megszakad a szíved és összetörsz. De ha sikerül felállnom innen és sikereket érek el, az felemelő. Elesel, eltörik egy csontod, de meggyógyulsz, aztán mész tovább. Ezt értem ez alatt.”

„Mindenki a szenvedély miatt csinálja ezt, illetve annak érdekében, hogy sikereket érjen el. Ez olyasvalami, amit nehéz szavakkal kifejezni, de mindenkiben benne van valamilyen formában. A Formula-1 segített érettebbé válnom, sok önbizalmat adott nekem. Ez a sport azt adta nekem, amire gyermekkorom óta vágytam, azt csinálhatom, amit szeretnék, és ezért nagyon hálás vagyok Istennek” – ezekkel a gondolatokkal indult neki Hamilton a hétvégi Brit Nagydíjnak, ahol szeretné megszerezni a hatodik győzelmét is hazai közönség előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: