DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Guns N’ Roses koncertnek adott otthont az imolai pálya

Bár F1-esek már több mint tíz éve nem száguldoznak a legendás helyszínen, azt nem lehet mondani, hogy nincs kihasználva a pálya: legutóbb az amerikai hard rock együttes adott nagyszabású koncertet rajta.

Noha pár éve még a Formula-1-es versenynaptárba való visszatérést tervezte a legendás aszfaltcsík, sőt meg is egyeztek Bernie Ecclestone-nal, végül 2019-ig Monzáé maradt az Olasz Nagydíj rendezési joga. Így az Autodromo Enzo e Dino Ferrari versenypálya azóta olyan eseményeknek ad otthont, mint egy 12 órás GT-verseny, Lamborghini Super Trofeo forduló, Formula-4-es futam, Superbike versenyhétvége, Ferrari Racing Days, elektromos jármű-show, maraton futás, kerékpárverseny, vagy nagyszabású koncert, méghozzá Guns N’ Roses.

A világhírű hard rock együttes a Not in This Lifetime világkörüli turnéjuk egyik állomásaként, a szombaton látogatott el Imolába. A nagyszínpadot a paddockban állították fel, és a legtöbb néző is innen élvezhette a koncertet, de több százan voltak, akik inkább a célegyenesből hallgatták Axl Rosékat. Az együttes tagjai közül néhányan biztosan otthon lehetnek az autóversenyzés világában, Slasht, a gitárost a 2016-ös Brazil Nagydíjon láthattuk a Formula-1-es paddockban, míg Axl Rose 2006-ban látogatott ki a Brit Nagydíjra.

 A koncert meglehetősen vagány posztere:

A zenekedvelő olvasóink kedvéért pedig így szólt a Sweet Child O’ Mine Imolában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: