DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Ricciardo kipróbálta a farmeréletet

Teheneket lasszózott, szalmabálákat kötözött és dobált, és persze autentikus cowboy-öltözéket viselt Daniel Ricciardo egy Austin-közeli farmon – de azért egy 4500 lovas erőgépet is beröffentett.

A Formula-1-nek nincs texasi versenyzője, de lélekben talán Daniel Ricciardo áll a legközelebb ehhez, hiszen az ausztrál versenyző köztudottan rajong mindenért, ami az USA második legnagyobb tagállamához kötődik, így minden bizonnyal nem kellett sokáig győzködni, hogy egy nap erejéig Ray Krebbs szerepébe helyezkedve kipróbálja, milyen az élet egy farmon.

ricciardo-farmer-1



A helyszín az Austintól mintegy 150 kilométerre található Nelson Ranch volt, ahol Ricciardo többek között a bálázás és a marhaterelés munkafolyamát is megtapasztalhatta, de természetesen a lóerők sem maradhattak ki a mókából – egészen pontosan 4500, hiszen egy ilyen teljesítményre képes erőgépbe is beülhetett.

ricciardo-farmer-4

„Nagyszerűen éreztem magam, őszintén szeretek az ilyen mindentől távol eső tájakon időzni” – nyilatkozta lelkesen az ausztrál. „Otthon, Ausztráliában több barátomnak is van farmja, s amikor a szezont követően hazamegyek az ünnepekre, rendszerint pár napot ott töltök, egész nap csak motorozok, este pedig sörözgetünk. A mai nap kicsit nehezebb volt, hiszen most tényleg dolgoztam, de ez is remek volt, hiszen jó érzés megtapasztalni valami teljesen eltérőt attól, amit rendszerint csinálunk.”

ricciardo-farmer-3

„Tetszett a környezet, teljesen kikapcsolódtam, bár a szalmabálák roppant nehezek, sokkal jobban, mint azt vártam volna, szóval azért kissé meg kellett erőltetnem magam. Úgy néz ki, hogy ha frissek és nedvesek, akkor egy jó tíz kilogrammal nehezebbek, mint szárazon. Ez a kifogásom arra, hogy miért fáradtam el!” – mondta nevetve az ausztrál.

ricciardo-farmer-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: