DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

Még menőbb lett a francia bestseller

26 év és 13 millió eladott példány után ismét megújult a Renault Clio. Az Initiale Paris verzió már-már luxusautós felszereléssel kényezteti az utasait.

renaultclio2017a



2012-ben a Clio vezette be a Renault új dizájnnyelvét, mely azóta is meghatározza a francia márka identitását. Négy év azonban nagy idő, így muszáj volt felfrissíteni a formáját, illetve a fiatalabb konkurenciához igazítani a kisautó tudását. Ennek megfelelően finoman áttervezték az autó orrát: az új lökhárító és hűtőmaszk mellé akár teljes LED Pure Vision fényszórókat is rendelhetnek a vásárlók. Emellett négy új szín és számos könnyűfém keréktárcsa közül is válogathatnak, s végül, de nem utolsósorban a hátsó szoknyát is lecserélték a tervezők.

renaultclio2017e

A külsőhöz hasonlóan a CLio utasterét is felfrissítették, finomabb és jobb minőségű anyagokat és színkombinációkat vetettek be a lakberendezők a nagyobb siker és tetszés érdekében. Bővült az opciós lista is, a luxusra vágyó ügyfeleket pedig az Initiale Paris verzió kényezteti majd. Az exkluzív kisautóban a kormányt Nappa bőr borítja, Bose hifi gondoskodik a fülek élvezetéről, a tolatást pedig Easy Park Assist segíti… Feltétlen említést érdemel még, hogy a megújult Clio háromféle multimédiás rendszerrel kerül a kereskedésekbe, és kiviteltől függően elérhető hozzá a tolatókamera is.

renaultclio2017c

A gépháztető alatt hatékony, egyben takarékos motorok teljesítenek szolgálatot, összesen 11 féle motor- és váltókombináció áll a vevők rendelkezésére. Új közülük a hatfokozatú manuális váltóval szerelt, 110 lóerős 1.5 dCi, valamint a 120 lóerős TCE benzines erőmű. A rendeléseket a nyár közepétől fogadja a Renault, az első példányok szeptemberben érkeznek meg a tulajdonosokhoz.

renaultclio2017b

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: