DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
Egyéb

Zsebrakéta egy legendás „műhelyből”

110 lóerős motorjával, a Renault Sport által módosított futóművével és ESP-jével, valamint hátsókerék-hajtásával izgalmas vezetési élményt kínál a francia zsebrakéta.

renaulttwingogt



Múlt héten már kaptunk egy kis ízelítőt a megvadított Renault Twingóról, s most újabb részleteket árul el róla a francia márka. örömteli hír számunkra, hogy a hátsókerék-hajtűs mini motorját a Renault Sport mérnökei babrálták meg, a 0.9 literes, háromhengeres turbómotor teljesítménye így 110 lóerőre nőtt, maximális nyomatéka pedig 170 Nm. A sportos vezethetőség érdekében kizárólag hatfokozatú manuális váltóval lesz kapható a Renault zsebrakétája, ami mellé a Renault Sport által hangolt futómű és ESP, valamint változó rásegítésű szervokormány jár. A gyári adatok szerint 9,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra a GT, ám ezen túl is izgalmas vezetési élményt ígér a Renault Sport.

renaulttwingogt05

A kocsi viselkedéséhez méltó a megjelenése is, kifejezetten vagány a két oldalon kivezetett kipufogórendszer, valamint az agresszívabb spoilerkészlet. Emellett a leendő vásárlók egy sportos, narancsszínű fényezéssel is választhatják a gépet, akár versenycsíkokkal a tetején – melyek a NACA repülőgépet idézik. A belső kiképzés egyelőre még titok, de sokáig nem kell rá várnunk. Premier Goodwoodban, a Festival of Speed rendezvényen.

renaulttwingogt06

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: