DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Superman beköltözött a csomagtartójába

Ja, nem! Mert a kombi Mercedes E-osztály ezen kívül is rengeteg „extrát” tud, rendelhető például gyerekek számára kialakított harmadik üléssorral, a szintszabályzós, légrúgós hátsó futómű pedig akkor sem ül le, ha kihasználjuk a maximális 745 kilogrammos terhelhetőséget. Jöjjenek a részletek!

mercedeseclasstmodell2017e



Kezdjük elölről a legfontosabbal! Az új E-osztály T-modell csomagtere 25 literrel kisebb, mint az elődjéé: „mindössze” 670 literes. A tervezők úgy vélték, hogy ennyit nyugodtan feláldozhatnak a dizájn oltárán, és milyen igazuk volt, az elegáns megjelenésű stuttgarti kombi még így is messze lekörözi a konkurenciát. Ugyanez érvényes a 40:20:40 arányban osztott hátsó ülések eltüntetésével nyert 1820 liternyi térre is, amely már-már a furgon kategóriába sorolja a német autót. S minő meglepetés, a hátsó kerékdobok közé továbbra is befér egy szabvány raklap… (1100 milliméter a köztük lévő távolság).

mercedeseclasstmodell2017g

De nem muszáj előredönteni a második sort ahhoz, hogy extra helyet kapjunk a csomagok számára, elég a háttámlákat 10 fokkal meredekebbre állítani, s máris további 30 dm3-nyi rakteret kaptunk, miközben megmaradt ötülésesnek az autó. A gyerekek számára kialakított harmadik üléssorral pedig már a családi egyterűekkel vetekszik az E-osztály T-modellje.

mercedeseclassestate2017h

Feltétlen említést érdemel, hogy az „EASY-PACK” fantázianevű elektromos csomagtér-ajtó lábmozdulatra is kinyílik, a szintszabályozós, légrugós hátsó futómű pedig akkor ül le, ha kihasználjuk az autó maximális, 745 kilogrammos teherbírását. Ezen felül opcionálisan rendelhető AIR DODY CONTROL légrúgózás is, valamint utánfutó stabilizátorral kiegészített ESP is. Mintha Superman beköltözött volna a kombi E-osztály csomagtartójába.

mercedeseclasstmodell2017c

Az utastere és a karosszériája ugyanakkor ugyanolyan elegáns, komfortos és jól felszerelt, mint a limuziné, csak sokkal praktikusabb annál. Gyakorlatilag egyértelműen jobb választás…

mercedeseclasstmodell2017b

Európában négy benzines és három dízelmotorral kerül a kereskedésekbe a T-modell, a teljesítményskála 190 lóerőtől 401 lóerőig tart. Mindegyik erőforráshoz – E200d, E220d, E350d, E200, E250, E400 4MATIC, E43 AMG 4MATIC – 9G-Tronic automata sebességváltó társul alapra, s ahogy az elnevezésekből is látszik, a négykerék-meghajtás is lehetséges opció. Az új E-osztály T-modell a nyár végétől rendelhető.

mercedeseclasstmodell2017h

mercedeseclasstmodell2017

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: