DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Ékszer - Aston Martin Vanquish Zagato concept

Ritka, hogy egy autó ennyire pompás legyen. Az Aston Martin és a Zagato közös munkája minden szempontból megfelel a legmagasabb elvárásoknak is.

astonmartinvanquishzagatocoupe08



Több mint öt éve áll fenn gyümölcsöző partneri kapcsolat az Aston Martin és a Zagato között, melynek eredményeképp mindig zseniális négykerekű született, a 60-as évek DB4 GT Zagatójától kezdve egészen a mai napig, amikor is leleplezték a Vanquish Zagato conceptet.

astonmartinvanquishzagatocoupe02

Az ötödik közös modell is a két designcsapat szoros együttműködéséből született, végül az Andrea Zagato és Marek Reichman vezetésével megálmodott autót az Aston Martin gaydoni központjában állították lábra. A Vanquish Zagato concept lélegzetelállító formájú karosszériája teljes egészében szénszálas anyagból készült, arányai jellegzetesen aston martinosak, a részletei pedig zagatósak. Ilyen például a dupla buboréktető, az elsötétített A-oszlopok, a lebegő tető, vagy az ékszernek is beillő hátsó lámpák.

astonmartinvanquishzagatocoupe05

Legalább ennyire zseniális az olasz-brit sportkocsi eleje, de gyakorlatilag nehéz oda nem illő részletet találni, így tökéletes a Vanquish Zagato, ahogy van. Azon, hogy az utastér legalább annyira vonzó, mint a külső, már meg sem lepődünk. Végül, de nem utolsósorban, a hosszú gépháztető megbújó 5.9 literes V12-es erőforrás is kapott néhány extra lóerőt, a szerencsés pilóta 592 tagú ménesnek dirigálhat. A Vanquish Zagato május 21-één debütál a Comói-tó partján megrendezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvényen.
astonmartinvanquishzagatocoupe04

astonmartinvanquishzagatocoupe03

astonmartinvanquishzagatocoupe01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: