DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Egyéb

Még lehet kapni?! – Volkswagen Scirocco R

Nem tudjuk, hogy lesz-e utódja a Volkswagen kompakt kupéjának, mindenesetre a 2008-ban bemutatott Scirocco most megújult.

volkswagensciroccorbs



Szinte hihetetlen, de az erősen rétegmodellnek számító, immár nyolcéves Volkswagen Scirocco még mindig kapható. Sőt, korához képest nincs is rossz formában (a rendszeres szépészeti beavatkozásoknak köszönhetően). Utoljára éppen 2014-ben kapott néhány fejlesztést és némi ráncfelvarrást, úgyhogy itt volt az idő egy újabb kúrának.

volkswagensciroccorbs01

Ezúttal egy különleges Black Style kiadással igyekszik fenntartani az érdeklődést a Volkswagen a Scirocco iránt, mely kizárólag a 280 lóerős R verzióhoz érhető el. Ha már a nevében fekete a Scirocco R, akkor ilyen színűre fényezték az autó tetejét, a 19 colos könnyűfém felniket, valamint a visszapillantó tükrök házát. A karosszéria többi része viszont lehet Ultra viola metál, Rising kék metál, Piramis arany metál, Pure fehér, Urano szürke vagy Iridium szürke metál, a lényeg a kontrasztos hatás.

volkswagensciroccorbs02

A sportosan elegáns megjelenés mellé erős szív dukál, a 2.0 literes, turbófeltöltéses benzinmotor teljesítménye a Scirocco R-ben 280 lóerő. Így a hatfokozatú kézi vagy DSG váltóval 5,7, illetve 5,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 250 km/h. Hogy lesz-e utódja, az még – a dízelbotrány miatt - bizonytalan. Mi azért biztosan nem bánnánk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: