DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Hétüléses utastérrel kerül piacra az új CR-V

Az első- vagy összkerék-meghajtású Honda CR-V új generációját 1.5 literes turbós vagy 2.0 literes szívó benzines, illetve a frissített 1.6 literes dízelmotorral választhatják a leendő vásárlók.

hondacrv2017



forrás: autoexpress.co.uk

Az AutoExpress magazin információ szerint még 2017 vége előtt a kereskedésekbe kerülhet az új alapokra építkező Honda CR-V ötödik generációja. Az angol újság szerint az új platform jelentős méretnövekedéssel járhat, tengelytávja körülbelül 80, karosszériájának teljes hossza pedig mintegy 50 milliméterrel lesz hosszabb a jelenlegi változatnál. Ennek köszönhetően olyan új riválisokkal versenyezhet a CR-V, mint a Nissan X-Trail, a Land Rover Discovery Sport és a Kia Sorento. A nagyobb karosszéria és tengelytáv tágasabb utastérrel is párosul, így történelme során először hétüléses kabinnal is kapható lesz.

hondacrv2017a

A kémfotók alapján már az sem titok, hogy az új CR-V megtartja alapvető karakterét és a fényszórókkal még inkább „összeolvadó” „Solid Wing Face” hűtőrácsát, miközben a hátsó lámpája jóval merészebb lesz. A dinamikus megjelenés mellé másfél vagy kétliteres benzinmotorok (előbbi turbós), illetve 1.6 literes turbódízel erőforrás járnak, hatos manuális vagy kilencfokozatú automata váltóval társítva. Alapra továbbra is elsőkerekesként érkezik a Honda szabadidő-autója piacra, ám felárért összkerék-meghajtás elérhető lesz, Észak-Amerikában pedig egy hibrid verzió sem kizárt.

hondacrv2017b

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: