DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 15. kedd
Egyéb

Kínában született újjá a hatalmas Citroën C6

Kínában, a Citroën helyi partnerénél, a Dongfengnél készül a francia márka új csúcsmodellje, az újjászülető C6. Elképzelhető, hogy lesz belőle DS változat is.

citroenc62016



A PSA Group EMP2 platformján újjászülető Citroën C6 öt méternél is hosszabb karosszériával, illetve 2,9 méteres tengelytávval büszkélkedhet, ám a formája kevésbé egyedi, mint a névadóé volt. Inkább a keleti ízlésvilághoz igazították, a kellemesen letisztult vonalak azonban már-már pazarló méretű, magas minőségi színvonalú kabint rejtenek.

citroenc62016a

Nagyok az ülések, a hátsó lábtér mérete hihetetlen, a műszerfal teljesen digitális, a kárpitozás és a minőség első pillantásra első osztályú. Ráadásul  négyzónás klíma mellé masszázsülések, panoráma napfénytető és egy csomó vezetőtámogató asszisztens társul.

citroenc62016f

Az új C6 gépházteteje alatt azonban a kínai piac igényeinek megfelelő, 1.8 literes, benzines turbómotor lapul, 204 lóerős csúcsteljesítménnyel és 280 Nm-es maximális nyomatékkal. A hatfokozatú automata sebességváltó és elsőkerék-hajtás párosa tisztességes menettulajdonságokhoz segíti a hatalmas méretű limuzint, mely egyébként elsősorban a kényelemre fókuszál.

citroenc62016d

citroenc62016c

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: