DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
Egyéb

Akár még Volkswagen Touareg is lehet belőle

Akár 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban az Active info Displayjel felszerelt plug-in hybrid szabadidő-autó, melynek neve egyelőre még titok.

vwsuvpeking01



A Volkswagen egyelőre elég keveset árult el a Pekingben debütáló újdonságáról, se a nevét nem tudjuk még a szabadidő-autó koncepciónak, sem azt, hogy melyik kategóriába érkezik. A képek alapján ugyanúgy lehetne az új Touareg, mint a hétüléses Tiguan előfutára, úgyhogy a jövő hét elejéig várnunk kell arra, hogy kiderüljön mivel is állunk szemben.

vwsuvpeking03

Addig jöjjenek a tények: a Volkswagen a világ egyik legmodernebb luxus szabadidő-autójaként emlegeti a pekingi bemutatkozó tanulmányautót.  Meghajtásáról egy 376 lóerős plug-in hybrid hajtáslánc gondoskodik, 3,01 literes átlagfogyasztással és 50 kilométeres tisztán elektromos hatótávval. Ugyanakkor a nagyméretű SUV 6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. végsebessége pedig 223 km/h.

vwsuvpeking02

Eközben az utasok egy lounge hangulatú utastérben foglalhatnak helyet, a vezető pedig az Audi virtual cockpitjéhez hasonló Active Info Displayen követheti a legfontosabb információkat. Ez azt is jelentheti egyben, hogy a SUV autonóm vezetési technológiákkal is fel lesz vértezve…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: