DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
Egyéb

Nem pekingi kacsa! - Mazda CX-4

Miközben a Mazda hivatalos hírmorzsákkal és részletfotókkal igyekszik felkelteni a Mazda CX-4 iránt a figyelmünket, addig valaki fogta magát, s mindenféle álca és szívbaj nélkül lefotózta a japán újdonságot. Íme!

mazdacx4uj03



Újabb taggal bővül a szabadidő-kupék egyre népesebb tábora, ezúttal a Mazdát érintette meg a legújabb divat szele.  A hónap végén, Pekingben debütál az új CX-4, melyről ugyan eddig is láthattunk részletfotókat, ám most először teljes valójában is megcsodálhatjuk.

mazdacx4uj04

A japán crossover-kupé formája nem okoz meglepetést, a tetszetős karosszérián a KODO formanyelv és az ennek hódoló Koreu tanulmányautó hatása érhető tetten, nagy kérdés, hogy a lejtős tetőív mennyire befolyásolja a hátsó fejtér méretét és a csomagtartó kapacitását.

mazdacx4uj02

Persze, a leendő vásárlók aligha aggódnak ezeken a paramétereken, inkább a modern belső dizájnnak és berendezéseknek – köztük a legújabb MZD infotainment rendszernek és head-up displaynek örülnek. A Mazda CX-5 platformjára épülő modell belseje egyébként a Mazda3-asére emlékeztet, így letisztult és jól bevált megoldások jellemzik.

mazdacx4uj05

A műszaki paramétereket egyelőre nem árulta el a Mazda, ám kínai bennfentesek szerint két négyhengeres benzinmotor közül választhatnak a tulajdonosok. A 2.0 literes 158 lóerős és a 2.5 literes 192 lóerős egységek kellő dinamikával ruházzák fel az autót, melyet úgy terveztek és hangoltak a mérnökök, hogy nagyobb vezetési élményt nyújtson a többi CX-modellnél. Sajnos, miként a bevezetőben írtuk, kezdetben kizárólag Kínában lesz elérhető a CX-4, a többit pedig majd április végén meglátjuk.

mazdacx4uj

mazdacx4uj01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: