DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Keleti kényelem Németországból - VW Phideon

Több, mint öt méteres hosszával és három méteres tengelytávjával akár sofőrös limuzinnak is beillik a Volkswagen Phideon. Ám kínai szokás szerint lesz belőle nyújtott tengelytávú változat is.

A Volkswagen új, prémium kategóriás modellt fejlesztett a kínai piacra, mely kifogástalan eleganciával és a lehető legdinamikusabb teljesítménnyel érkezik meg az ázsiai piacra. Sportos limuzinként a Phideon újrafogalmazza a Volkswagen csúcsmodelljeinek formanyelvét.

vwphideon01



A Phideon külső megjelenését finom átmenetek és határozott vonalak jellemzik, az erőteljesen megnyújtott frontrész vonalától a határozott vállövön keresztül a harmonikus kupé karaktert biztosító ereszkedő tetőívvel bezárólag. Több, mint 5 méteres hosszával a felső kategóriában színre lépő Phideon hangsúlyos hűtőrácsával, látványos króm kiegészítőivel és az ebben a modellben debütáló ambiente külső világítással kíván hódítani.

vwphideon02

A belső tér szintén a luxus érzését közvetíti felénk: az autó hátsó ülésein utazókat igazi lounge hangulat fogadja, míg a vezető ülésben helyet foglaló a Volkswagen legmodernebb műszaki megoldásait élvezheti. Ilyen például az új fejlesztésű, virtuális három dimenziós megjelenítéssel bíró Active Info Display vagy a sofőr üzemmód, amely az utasok számára lehetővé teszi, hogy az infotainment rendszeren keresztül üzenetet küldjenek a vezetőnek. A Phideon még 2016-ban bemutatkozik a kínai piacon.

vwphideon03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: