DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Bevállalnád?! - Audi R8 V10 Spyder 2017

A New York-i nemzetközi Autószalonon rántották le a leplet az új Audi R8 nyitott változatáról.

Összetéveszthetetlen, klasszikus középmotoros dizájn jellemzi az Audi nyitott sportkocsiját, az előretölt utastér, a hangsúlyos kerékjárati ívek és a hosszú far szívdöglesztő sziluettel ruházza fel az új R8 Spydert. A vízszintes vonalakkal megrajzolt orr- és farrész, valamint a finoman módosított arányok is az autó magabiztos karakterét hangsúlyozzák. A R8 legkülönlegesebb részlete természetesen a gépháztető, ám az opcióként megrendelhető lézeres világítótestek is eléggé látványosak. Na, és persze a vászontető, mely akár menet közben is – 50 km/h-s tempóig – eltűnik a fejünk fölül.

audir8spyder2017c



Nyitott tetővel még nagyobb élvezetet jelent a V10-es szívómotor üvöltése, a 540 lóerős erőforrás kifejezetten szereti a magas fordulatszámot, nem mellesleg pedig bámulatosan közvetlenül reagál a gázadásra. Így az R8 Spyder 3,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és akár 318km/h-val is képes száguldani. Az 5.2 literes erőműhez hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó és quattro négykerék-hajtás kapcsolódik.

audir8spyder2017e

Eközben az elődjénél 113 kilogrammal könnyebb R8 Spyder kétszemélyes utastere a legmodernebb műszaki innovációkat -köztük az „Audi virtual cockpitet” és az MMI navigation plus infotainment rendszert – rejti. Emellett van még Bang & Olufsen Sound System és Audi Connect modul, s ami még megfizethetetlen, kiváló kidolgozási minőség.

audir8spyder2017

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: