DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
Egyéb

Versenyzésre született

A SEAT és a Volkswagen Motorsport közösen fejlesztette a TCR International Series-ben rajthoz álló Golf GTI TCR versenyautót.

vwgolfgtitcr02



40 éves a Golf GTI, e jeles jubileumot az új Golf GTI TCR versenyautó bemutatásával ünnepli a Volkswagen. A nemzetközi TCR International Series-ben rajthoz álló gépet a Volkswagen és SEAT Motorsport fejlesztette közösen, alaposan kiszélesített, aerodinamikailag optimalizált karosszériája természetesen megfelel a sorozat előírásainak. A szénszálas kiegészítők mellé 18 colos versenyfelnik és Michelin abroncsok járnak, a bukócsővel megerősített utastérben pedig kőkemény versenyülés várja a pilótát.

vwgolfgtitcr01

A 2.0 literes, turbófeltöltéses erőforrásból 330 lóerőt és 409 Nm-t préseltek ki a mérnökök, a négyhengeres erőműhöz hatfokozatú szekvenciális sebességváltó kapcsolódik, a kormányon elhelyezett váltófülekkel. Ennek segítségével 5,2 másodperc alatt gyorsul a versenyautó 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig körülbelül 230 km/h. A csúcsra húzott aggregáthoz nagyteljesítményű fékrendszer és állítható futómű is társul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: