DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

A legfiatalabb Q

2016 őszén kezdődik meg a vadonatúj Audi Q2 forgalmazása.

audiq2hiv



A 4,19 méter hosszú Audi Q2 erőteljesen áll az úton. Hangsúlyozottan geometrikus formanyelvével igazán egyéni karakter, még a Q típuscsaládon belül is. Az ügyfelek két felszereltségi szint közül választhatnak, ugyanakkor számos részletet egyéni ízlésükre szabhatnak. Emellett az autó külsején és a tágas belső térben is a kifejező színek dominálnak, miközben az üléshelyzet sportosan alacsony, a kezelőelemek pedig az Auditól megszokott módon logikusan működtethetők.

audiq2hiv03

Feltétlen említést érdemel még az extrafelszerelésként rendelhető Audi Virtual cockpit fantázianevű, teljesen digitális műszeregység, valamint az azt kiegészítő Head-up Display. A modern információs és szórakoztató rendszerek kínálatának csúcsán az MMI Navigáció plusz helyezkedik el – az Audi connect online modullal egyetemben. Ugyanakkor az Audi Q2 a vezetéstámogató rendszerek terén is sokat nyújt: Audi pre sense front segít elkerülni a gyalogosokkal vagy a járművekkel való ütközést, az adaptív sebességszabályzó a Stop & Go funkcióval és a közlekedési torlódás asszisztenssel pedig egy újabb lépést jelent az önvezető járművek felé.

audiq2hiv01

A Q típuscsalád legfiatalabb tagjához erős és hatékony TDI, illetve TFSI motorok állnak rendelkezésre – teljesítményskálájuk 85 kW-tól (116 LE) 140 kW-ig (190 LE) terjed. A villámgyorsan kapcsoló, hétfokozatú S tronic sebességváltó mindegyik erőforráshoz választható, a quattro állandó összkerékhajtás pedig már 110 kW (150 LE) teljesítménytől elérhető. Agilis irányíthatóságát az alapfelszerelésnek számító progresszív kormányzásnak, a sportos futóműnek – opcionálisan csillapítás-szabályzással – és az opcionális Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszernek köszönheti az autó, melynek forgalmazása 2016 őszén kezdik meg az európai piacon.

audiq2hiv02

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: