DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Európa legnépszerűbb izomautója még izmosabb

A Ford a Genfi Autószalonon mutatja be az új Fiesta ST200-t, melynek különlegesen kalibrált 1.6 literes EcoBoost motorja 10 százalékkal több teljesítményt (200 LE) és 20 százalékkal több forgatónyomatékot (290 Nm) ad le.

fordfiestast200



Exkluzív külső fényezése és 17 colos könnyűfém keréktárcsái mellett a Fiesta ST200 modellek vörösre festett féknyergeket, valamint még gazdagabb belső felszereltséget kínálnak, amelyben a Recaro sportülések faszén-árnyalatú részleges bőrkárpitozását ezüstszínű öltések díszítik, s az összképet megvilágított küszöbdíszlécek és ezüstszínű díszítéssel kiegészített biztonsági övek teszik teljessé.

fordfiestast200a

Ugyanakkor olyan modern megoldások javítják az autó kanyarmeneti tulajdonságait és fordulékonyságát, mint a továbbfejlesztett Nyomatékvektor Szabályozás, a 3 üzemmódba kapcsolható Elektronikus Stabilitásprogram, a speciálisan módosított kormánycsukló, az egyedi lengéscsillapítók, a 15 mm-rel alacsonyabb tömegközéppont, valamint a nagyobb teljesítményű fékrendszer.

fordfiestast200b

Ám a lényeg, hogy a Fiesta ST200 1,6 literes EcoBoost motorja 15 lóerővel és 30 newtonméterrel erősebb lett a korábbinál, és akár 20 másodpercig is képes ideiglenes túltöltéssel működni. A mérnökök rövidebbre méretezték a Fiesta ST eredetileg 3,82-es végáttételét (az új érték 4,06), így az autó a magasabb sebességfokozatokban is fürgébben gyorsít. Egyébként pedig minden idők legerősebb sorozatgyártású Fiestája, 6,7 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-s tempót.  A Fiesta ST200 gyártása júniusban kezdődik, és az első vásárlók kevéssel ezután meg is kapják autóikat.

fordfiestast200c

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: