DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Egyéb

A Ford F150 Raptor nyomában

A Genfi Autószalonon mutatja be az MTM a V8-as motorral hajtott Volkswahen Amarok V8 Passion Desert kiadást.

mtmvwamarokv8oassiondesert



Amit az Egyesült Államokban a Ford F-150 Raptor testesít meg, azt Európában az MTM által tuningolt Volkswagen Amarok V8 Passion Desert nyújtja. A német tuningműhely ugyanis egész egyszerűen kiszórta a pick-upból az „aprócska” 2.0 literes TDI-t, s a helyére a konszern luxusautóból ismerős 4.2 literes, V8-as dízelmotort ültette. Az új szív az AMarokban 410 lóerő és 930 Nm leadására képes, s egy nyolcfokozatú Tiptronic sebességváltóval együttműködve szinte repíti a teherautót. Az összkerék-meghajtású gép 6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 240 km/h. Azért ez elég kemény!

mtmvwamarokv8oassiondesert03

Ugyanakkor a 20 colos könnyűfém felniken gördülő monstrum terepen is jól boldogul a 305/50-es Cooper off-road abroncsainak hála, ráadásul a sérülékeny, alsó részeket masszív védőlemez burkolja. Mindezek mellett a felfüggesztés állítható magasságú, a fékrendszer meg nagyteljesítményű.

mtmvwamarokv8oassiondesert02

Az utastér kialakítása ugyanakkor fényűző, szinte mindent Alcantara borít, amit meg nem, az szénszálas műanyag. A felszereltségre jellemző, hogy az infotainment rendszer tévézésre is alkalmas. Az MTM Amarok V8 Passion Desert ára ennek megfelelő, majdnem pontosan 200.000 euróért vesztegetik.

mtmvwamarokv8oassiondesert04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: