DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Két autó, egy téma

A Nissan március elsején, a Genfi Autószalonon leplezi le a Qashqai és X-Trial Premium Conceptet.

nissanxtrailqashqaiconcept02



Mind a Qashqai, mind az X-Trail jelentősen kiveszi a részét a Nissan sikereiből, nemcsak a nemzetközi szakemberek és újságírók elismeréseit zsebelik be rendre, hanem a vásárlók kegyeit is szép számban elnyerték. A Genfi Autószalonon két különleges verzióval „köszönti” a sikermodelljeit a Nissan. A Premium koncepciók elsősorban a színeikkel és az anyagaikkal teremtenek egyedi hangulatvilágot, a kontrasztos fényezések és az arany betétek jól mutatnak a divatos karosszériákon.

nissanxtrailqashqaiconcept01



A domináns színként a modern mattfeketét viselő Qashqai Premium tanulmányautó okosan ötvözi a formatervet a színekkel és az új anyagokkal. A kivételes minőségű, prémium arany-réz részletek kiemelik a karosszéria különböző pontjait – a kerékíveket, az ablakok körvonalait, a fényszórókat és a tetősíneket – és a fekete alapszínnel erős kontrasztot alkotva hangsúlyozzák az autó dinamikus sziluettjét. Ezt az érzetét erősítik az alsó részen használt eredeti szénszálas anyag és a gépi forgácsolású, 20 colos keréktárcsák is. Közben a továbbfejlesztett V-alakú hűtőrács erős karaktert ad az orr-résznek, és merész formájával kidomborítja az autó prémium jellegét. Az utastérben általában csak a luxusautókban használt fehér nappabőr kárpit burkolja az üléseket. A minőségérzetet az egyedi, egész utastéren végigfutó prémium arany-réz szövött mintás szénszálas betétek és a kormánykerék, valamint a sebességváltó látványos, fekete szaténkróm és fényes fekete felületei is tovább növelik.

nissanxtrailqashqaiconcept

Rokonával erős kontrasztban állva az X-Trail Premium uralkodó színe a mattfehér. A motorháztető és a tető mélyfekete matt szénszálból készült, amely hamisítatlan prémium hangulattal és robusztus, mégis könnyed imázzsal ruházza fel az autót. A fekete és a fehér hangsúlyos kontrasztja kiemeli a V-alakú hűtőrácstól induló, majd a motorháztetőn és az oldalakon egészen az autó hátuljáig futó vonalat. Ez tükrözi leginkább a kalandokra éhes X-Trail strapabíró, minden terepet legyőző természetét is. A prémium arany-réz szín itt a tekintetet magára vonzó és a biztonságérzetet erősítő alvázvédő lemezen, valamint a 20”-os keréktárcsákon tűnik fel. A kabin kárpitjai itt is prémium bőrből készültek, természetes világosbarna-fekete színösszeállításuk pedig a kalandvágyó vásárlók ízlésvilágát tükrözi. A műszerfalon és az ajtókon található fekete szénszálas bevonat és matt krómfekete festés sportos prémium hangulatot kölcsönöz az utastérnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: