DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Kényelem és luxus McLaren módra

Szinte hihetetlen, de ennek a McLarennek még a csomagtartója is elfogadható méretű..

mclaren570gt05



A pilóta és az utasa például nyolc irányban állítható bőrülésekben foglalhatnak helyet. Fejük felett pedig panoráma üvegtető húzódik, melynek speciális SSF (Sound & Solar Film) bevonata nemcsak a káros sugárzást szűri ki, hanem extra hangszigetelést is nyújt. Ezzel párhuzamosan a nyújtott és oldalra nyitható, hátsó szélvédő alatt egy bőrrel bevont, 220 literes rakteret is kialakítottak, jól kiegészítve az aprócska, első csomagtartót.

További jó hír a bennülőknek, hogy a rúgózási komforton is javítottak, elöl 15, hátul 10 százalékkal csökkentették a rugók merevségét. Ugyanakkor a három állást – Normal, Sport és Track - felkínáló, állítható felfüggesztés még mindig kiváló kvalitásokkal rendelkezik versenypályára.

mclaren570gt

Ahogy a 3.8 literes, V8-as, biturbó erőforrás is jó erőben van. Az 570 lóerő és 600 Nm leadására képes aggregáttal ugyanis 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra a hátsókerék-hajtású kupé, míg a 200 km/h-s tempót 9,8 szekundum alatt éri el. A hétfokozatú, szekvenciális váltó szintén háromféle üzemmódot biztosít. A Genfben debütáló McLaren 570 GT árcéduláján 154.000 angol fontos összeg szerepel.

mclaren570gt03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: