DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Szigonnyal a csúcsragadozók ellen

Oldalról egy kicsit infinitis, hátulról egy kicsit porschés, szemből viszont félreérthetetlenül olasz és karakteres az új Maserati Levante.

maseratilevante01



Közel öt év telt el a Maserati Kubang bemutatása óta, így az autórajongók már egyre türelmetlenebbül várták, hogy a tradicionális olasz sportkocsi-gyártó - a Porsche és a Bentley nyomdokaiba - lépve betörjön a szabadidő-autók piacára. Most végre eljött az idő, még a tavasszal a kereskedésekbe kerül a Levante nevű nagyteljesítményű SUV.
Az olasz újdonság formája nem okoz nagy meglepetést, miközben az orra a mai Maseratik jellegzetes stílusjegyeit mutatja, addig az oldalával és a farával tökéletesen belesimul a szabadidő-autók modern világába, kicsit infinitis, kicsit porschés, kicsit… mindenesetre nem mutat rosszul. Az izmos kerékjárati ívek, az agresszív tekintet mellé ráadásul keret nélküli ablakok társulnak, na meg az elmaradhatatlan szigony a C-oszlopon.

maseratilevante03

Ugyan a Maserati egyelőre nem tette közzé a teljes műszaki specifikációt, annyit elárult, hogy az autó a kimagasló országúti menettulajdonságai mellett alacsony tapadású felületen, illetve könnyű terepen is jól boldoguljon. Ennek érdekében intelligens összkerék-hajtással, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal és légrúgózással szerelik a Levantét.

maseratilevante02

A motorválasztékot nagy teljesítményű, V6-os benzines és dízelmotorok adják, a teljesítményskála pedig a 275 és 430 lóerő közötti tartományt öleli fel. Így a belépő-modell 6,3, a csúcsváltozat meg 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. A Maserati Levante forgalmazása már a tavasszal megkezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: