DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Renault KWID Racer és Climber – Sportolók

Az indiai Auto Expóra két jópofa különkiadást készített a KWID-ből a Renault.

Körülbelül négy hónapja rendelhető az indiai piacon a Renault KWID, s a jópofa kisautóból körülbelül 90.000 példány fogyott a mai napig. A francia márka most két jópofa koncepcióautóval igyekszik fenntartani az érdeklődést a fiatalos KWID iránt.

renaultkwidracer



A KWID Racer egyértelműen a versenypályák világát idézi: a 18 colos felniken feszülő, alacsony profilú gumiabroncsokon gördülő kisautó komplett aerodinamikai csomagot, bukókeretet és Pazar versenyüléseket kapott, mindez együttesen kiváló kezelhetőséget és magas szintű stabilitást biztosít a Racer számára. A metálkék karosszéria alatt a külsőhöz hasonlóan sportos utastér rejtőzik, a hátsó üléseket például kidobták, a minőségi anyagok – Alcantara, alumínium és karbon - és a lapított aljú sportkormány pedig versenyautós hangulatot garantálnak.

renaultkwidclimber

A Climber ugyanakkor egészen más személyiség, nagy hasmagasságának, széles nyomtávjának és speciális kiegészítőinek köszönhetően profi terepjárónak, „hegymászónak” látszik. Egyedi mintázatú gumiabroncsaival rossz úton is könnyedén boldogul, kompakt méreteivel pedig ugyancsak könnyen veszi az akadályokat. Divatos karosszériájával és modern fényezésével ugyanakkor a városi környezetben is jól mutat.

renaultkwidracer03

A két tanulmányautó mellett a Renault egy vadonatúj 1.0 literes erőforrást is bemutatott az indiai Auto Expón, egy Easy-R váltós KWID-del egyetemben.

renaultkwidclimber03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: