DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Hyundai IONIQ - Még egyszer

Kategóriaelső aerodinamika, lenyűgöző formai részletek jellemzik a Hyundai Motor új, alternatív meghajtású IONIQ modelljét.

hyundaiioniqkem



forrás: www.autoblog.com

Az IONIQ a világon elsőként háromféle takarékos és rendkívül csekély károsanyag-kibocsátású hajtásláncot kap majd: elérhető lesz tisztán elektromos, hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid, valamint hagyományos benzin-elektromos hibrid kivitelben. Így miközben élvezetes, közvetlen vezetési élményt kínál, azok elvárásainak is megfelel, akik szeretnének minél csekélyebb környezeti terheléssel közlekedni.

hyundaiioniqkem02

A Hyundai Motor tervezői ezért egy olyan formatervet álmodtak meg, amely érzelmi síkon szólítja meg az embert, ugyanakkor jelentős mértékben hozzájárul a gépkocsi környezetvédelmi teljesítményéhez. Az egyszerű, gondosan kidolgozott körvonalak gondoskodnak a minimális légellenállásról, és biztosítják a lehető legkedvezőbb légáramlást a gépkocsi körül. Az orr kialakításában egyértelműen felfedezhetők a Hyundaira jellemző formai jegyek, mindenekelőtt a hatszögletű hűtőmaszk, amely felett tetszetős, fényes fekete elem helyezkedik el, egészen a karakteres új fényszórókig nyúlva, amelyeket integrált, C-alakú helyzetjelzők tesznek még egyedibbé. A karosszéria fényezése még vonzóbbá teszi a járművet: a különleges szín a felszálló ködöt hivatott felidézni.Az IONIQ utasterében töretlenül folytatódik a lendületes, elegáns, letisztult tematika. Remek a helykihasználás, a kezelőszerveket egyértelmű, logikus rendben helyezték el. Az egyszerű, divatos felületek megalkotásához pedig környezetbarát anyagokat használtak fel.

hyundaiioniqkem03

Az IONIQ neve a típus létrejöttében közreműködő momentumokra utal. Az ion egy elektromos töltéssel rendelkező atom: ez az autónál alkalmazott, elektromos hajtáslánc-kombinációkra utal. A szó második fele arra az egyedülálló ajánlatra utal, amelyet a gépkocsi a Hyundai modellkínálatán belül megtestesít, rávilágítva a márka környezetvédelmi elhivatottságára, valamint arra, hogy a márka a választási lehetőségek lehető legszélesebb körét kínálja ügyfeleinek. Végezetül a név utolsó betűje, a Q a típus logójában egyfajta vizuális áttörésként jelenik meg, kihangsúlyozva azt a vadonatúj szemléletet, amelyet ez a fejlett, csekély károsanyag-kibocsátású modell megtestesít.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: