DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Mercedes SLC 2017 - Új név, új erő

Jövő januárban, az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozik be az új SLK, immár SLC néven. Háromdimenziós, gyémánt-hűtőráccsal, új COMAND infotainment és szintén új Aktív Fékasszisztens rendszerrel kerül a tavasszal a kereskedésekbe.

mercedesbenzslc2017a



A Mercedes-Benz kétüléses roadstere 1996-ban debütált koncepcióként. Bemutatkozása után éppen húsz évvel új névvel, megújult külsővel és felfrissített műszaki tartalommal születik újjá az SLK, méghozzá a német vállalat új névadási szisztémájához alkalmazkodva. Az SLC név ugyanis részben arra utal, hogy a nyitott modell szoros kapcsolatban áll a C-osztállyal, számos technológiai megoldás onnan érkezik.

A formáját is a mai Mercedes-Benz kínálathoz igazították, ennek részeként megkapta a drágább modelleket jellemző, nem mellékesen pedig pompásan mutató háromdimenziós, gyémánt hűtőrácsot, plusz még pár apróságot. Többek között áttervezték az első fényszóróit, az első-hátsó lökhárítót, és körülbelül ennyi. Az utastérben szintén csak apróbb változások történtek, a finoman átdolgozott, alumínium betétekkel díszített műszerfalon nyilvánvalóan a sportkormány a legszembetűnőbb újdonság, illetve az új, hétcolos kijelzővel kommunikáló COMAND infotainment rendszer. Emellett a kárpitok kínálata is bővült, számtalan bőr – köztük Nappa – közül választhatnak a leendő tulajdonosok.

mercedesbenzslc2017d

Az új SLC motorkínálata öttagú, a négy benzines mellett egy dízel erőforrás is a vásárlók rendelkezésére áll. A teljesítményskála 156 lóerőtől indul és 367 lóerőig tart, utóbbi az SLC 43 AMG változat értéke. Ezzel az aggregáttal a kétüléses roadster igen komoly menetteljesítményekre képes, 4,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 250 km/h. A többieknek sincs okuk szégyenkezésre, ráadásul az SLC 180, SLC 200 és SLC 300 négyhengeres, turbós egységei még takarékosak is. Az SLC 250d különösen hatékony, átlagfogyasztása mindössze 4,4 liter 100 kilométerenként.

mercedesbenzslc2017e

Ugyanakkor az alapfelszerelés részeként kínált DYNAMIC SELECT rendszerrel a pilóta szabályozni tudja, hogy milyen – Comfort, Sport, Sport+, Eco és Individual - üzemmódban szeretné használni az SLC-jét, természetesen mindegyik hatással van a motor, a sebességváltó, a kormánymű és a felfüggesztés beállításaira. Végül, de nem utolsósorban gazdagabb lett az SLC biztonsági csomagja egy tolatókamerával, illetve az Aktív Brake Assist rendszerrel, mely nemcsak figyelmezteti a vezetőt a balesetveszélyre, de fékez is, hogy csökkentse a súlyos sérülés bekövetkezésének lehetőségét. A Mercedes-Benz SLC jövő tavasszal kerül a kereskedésekbe, az árai azonban egyelőre még nem ismertek.

mercedesbenzslc2017c

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: