DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Egyéb

Hyundai Tucson – Csak úgy száguld!

Autós kártyában nem lenne nyerő „lap”, de a saját kategóriájában a leggyorsabbnak számít a Hyundai Tucson üzemanyagcellás változata.

hyundaitucson01



Mivel eddig nem volt ilyen rekord, gyakorlatilag, ha ötvennel ment volna a Tucson, az is annak számítana. Erről azonban szó sincs, a koreai mérnökök és az autó tisztességesen helyt áll, és „fantasztikus”, 94.6 mérföldes ( 151 km/h ) végsebességet értek el a Hyundai Tucsonnal. Szóval, egyelőre ez a csúcs a szériaautók osztályában! Most aztán jöhet a Toyota és a Mirai, hogy elhódítsák a dicsőséget a Hyundaitól.

Jelenleg ugyanis ez a két üzemanyagcellás modell kapható a piacon. Na, ez túlzás, de a a Mirai három európai országban is megvásárolható bárki által, s itt már tankolni is tudják. Az üzemanyagcellás Tucson viszont nincs jelen Európában, bár pár példány azért fut Brüsszelben a politikai nyomás miatt. Az Egyesült Államokban ugyanakkor bérelni is lehet, mintegy 100 autó fut Kalifornia útjain. Egyébként egyetlen töltéssel körülbelül 400 kilométer megtételére képes a Tucson, és amint a videóban viccesen el is hangzik, csak vizet pufog ki. Vagyis lényegében meglocsolták a sivatagot. Tehát, ez az új rekord, így most várjuk a Toyota válaszát.

hyundaitucson

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: