DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
Egyéb

Honda BR-V – Aktív, sportos crossover

A Honda a thaiföldi piacot célozza meg a hétüléses konfigurációban is választható, masszív kinézetű, új crossoverével.

hondabrv03



BR-V-nek hívják a Honda új „aktív, sportos crossoverét, mely gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, ahogy a korábban bemutatott – azonos nevű – koncepció. Vagyis a japán autógyár nem sokat változtatott a sorozatgyártásig a masszív, erőteljes formán, a nagy hasmagasságon és az akár hétszemélyes kabinon.

hondabrv01

Méreteit tekintve jól illik a kompakt osztályba: 4455 milliméter hosszú, 1735 milliméter széles és 1650 milliméter magas. Gépházteteje alá – kategóriájának megfelelően – egy másfél literes, négyhengeres i-VTEC motor került, 120 lóerős csúcsteljesítménnyel és 146 Nm maximális nyomatékkal, illetve egy új fejlesztésű CVT sebességváltóval párosítva. A Honda szerint az „Earth Dreams családba” tartozó műszaki egységek kiváló menettulajdonságokat és megfelelő üzemanyag-hatékonyságot biztosít a BR-V számára.

hondabrv04

A 2660 milliméteres tengelytáv pedig 5 kényelmes férőhelyet a kabinban, plusz két szükségülést szükség esetére. Vagyis a BR-V utastere akár háromsoros konfigurációban is rendelhető, emellett a felszereltsége meglehetősen kellemes, például a hátsó utasoknak is jár szellőzőnyílás. Ugyanakkor a belső dizájn számos eleme más Honda-modellekből ismerős lehet. A BR-V a jövő év elején kerül a thaiföldi-kereskedésekbe.

hondabrv02

forrás: indianautosblog.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: