DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Egyéb

BMW Compact Sedan Concept - Tanulmány

A BMW rohamos ütemben bővíti - kompakt - modellcsaládját, most Kínában mutatta be az 1-es vagy 2-es limuzin koncepcióváltozatát.

bmwcomapctsedanconcept01



Mind a Mercedes, mind az Audi képviselteti magát a kompakt limuzinok osztályban egy-egy modellel, úgyhogy most a BMW-n a sor. Meglepő módon talán a csillagos modell a legmerészebb közülük, a négykarikás kifejezetten konzervatív, a vadonatúj propelleres típus pedig valahová a kettő közé érkezik.

bmwcomapctsedanconcept

Az eleje például kifejezetten sportos, természetesen a szokásos stíluselemeket variálja a kis BMW. Vagyis ismerős vesék és fényszórók, kiszélesedő kerékívek és 20 colos felnik szolgálják a látványorgiák, plusz az egyedi, Liquid Metal Bronz fényezés, mely „változtatja” a színmélységét a fény beeséséi szögétől függően.
bmwcomapctsedanconcept05

A tanulmányautó utastere sem tartogat óriási meglepetéseket, nagyon közel áll a sorozatgyártáshoz, természetesen az anyagok exkluzívak benne. Nappa bőrülések, hátul is állítható klíma, panoráma üvegtető, Head-up Display és hangulatfény várja az utasokat, s bár konkrét méreteket egyelőre nem említ a BMW, tágas helykínálatot ígér a két hátsó utas számára is.

bmwcomapctsedanconcept02

Végül, de nem utolsósorban az UKL platformra épülő limuzin három- és négyhengeres motorokkal és alapra elsőkerék-hajtással kerülhet a kereskedésekbe.

bmwcomapctsedanconcept04

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: