DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Szörnyeteg – Mansory Lamborghini Huracan Torofeo

A Lamborghini név hallatán, azt hiszem, minden autómániásnak a vad száguldás jut az eszébe, és persze a vastag bankszámla. De az őrültek között is vannak kimagasló tehetségek, akiket a józanész határát átlépő száguldás tud csak megindítani.

A német Mansory éppen az ilyen gondolatmenet kielégítésében igyekszik a rajongók segítségére sietni, és a kínálatuk ezen a téren hibátlan. A legutóbbi műalkotás éppen a gyárilag 610 lovas Huracanból csinál a közúti közlekedésben szinte használhatatlan vadorzót. A kedélyeket elöl 30, hátul 40 milliméteres szélesítéssel borzolják, amit a finom szénszálas kiegészítők, a méretes légbeömlők és a brutális, 21 colos felnik tesznek tökéletessé.



A gumiabroncsok elöl 245/30ZR21, hátul 325/25ZR21-es méretűek. A közúton szinte használhatatlanul alacsony profil oka, hogy amikor a felvadított bika módjára meginduló szörnyeget elkezdi gyűrni őket, azért a tartást legyen, ami biztosítsa. Az erőhatások ugyanis veszedelmesek.

A gyárilag 5,2 literes V10-es szívómotorhoz nemes egyszerűséggel hozzáillesztettek hengersoronként egy-egy turbót, és egy-egy hatalmas intercoolert. A végeredmény 8250-es fordulatszámnál 1250 lóerő, a forgatónyomaték, amit már elektronikusan fojtottak le, „csak” 1000 Nm. A gyorsulás ennek köszönhetően 2,7 másodpercre csökkent, a végsebesség szintén leszabályozással 340 km/h. Anélkül valahol 400 körül himbálózna a kis mutató…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: