DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 24. péntek
Egyéb

Amikor az ész is elszáll - Papírtuning

Max Siedentopf egy érdekesnek mondható személyiség, aki különleges megoldásaival vágta orrba azokat, akik mindenféle eltúlzó légterelőkkel és hivalkodó részletekkel szeretik telepakolni autóikat.

A megoldásai így alapvetően kettős hatást keltenek: az emberek egyik csoportjából csupán meglepődést, majd furcsa, sápadó mosolyt, a másik feléből hevesebb gondolatot is képesek kiváltani, ami vegyül a pszichológus szakorvos azonnali kihívásának érzésével is. Az utakon azért nem valószínű, hogy hasonló jelenséggel találkozhatunk, és ezt nem csupán a műszaki feltételek durva megsértése tényállás jelenti, hanem hogy szerencsére autós társaink többsége azért ennél józanabb.



A művészúr ugyanis az optikai tuning művészi elemit kissé felfokozott hanyagsággal dobta össze hullámlemezből, kartonpapírból, és hajította fel ragasztószalaggal a céltárgyakra. Az eredmény valami botrányos, de azért mintha lenne benne valami modern művészi hatás. Használhatatlan, ronda, de művészi. Eltúlzott légbeömlők a motorháztetőn, röhejes légterelők a tetőn és a csomagtér fedelén, lámpamaszk játékos furatokkal, küszöb és lökhárítótoldások és felpumpált hűtőmaszk.

A büntetés-végrehajtási eszközként is funkcionáló látványosság kapcsán a művész azt mondta, hogy az unalom elleni harc jegyében fogantak a díszelemek, kifigurázva az unalmas tuningkiegészítők áradatát. Az üzenet – szó se róla – megvolt, csak folytatás ne legyen…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: