DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
Egyéb

Lassú jármű verseny kinézettel – Chen Yinxi autója

Az alkotás egy olyan inger, aminek alapvetően nem szabad ellenállni, mert elmúlik. Utána pedig ki tudja mikor tör elő ismét. A kínai 27 éves diák, Chen Yinxi eldöntötte, hogy álmaiban megjelenő képződményt átülteti a valóságba, és a hirtelen felindulást tettek is követték.

A fő darabokat az internetről rendelte meg, majd nekifogott az alkotó munkának. Amikor az ember először ránéz a Hainan Xiaohuohua nevű autóra, első kinézetre akár egy olasz karbonművész képződménye is az eszébe juthat.

hainan-ev-sportcar

Fotó: www.carnewschina.com


A szépen ívelő karosszériaelemek, a különleges, középmotoros sportkocsikat idéző arányok bárkinek egy Ferrari hangulatát is felidézi, csupán az orrkialakítás kissé játékautós hangulata és az orrnézetből látható oldalívek döntik romokba a szépen éledő illúziót. A gép a külső méretek ellenére is mindösszesen egy átlagos testméretű honpolgárt tud magába foglalni. Ennél azonban fájdalmasabb az a tudat, hogy a száguldás szerelmeseinek is csupán egy apró csepp juthat: a végsebesség ugyanis kereken 50 km/h. A leginkább a konténerrakodók tempóját hajazó száguldás kissé komolytalan, bár a művész állítása szerint egy józanabb, elektromos hajtású csapott hátún fog dolgozni, Állítása szerint ez már gyorsabb lesz. Persze a relativitás itt is működik…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: